Almere nomineert vrijwilligers voor landelijke prijzen

ALMERE • Za 8 december 2018 | 10:31 • Zaterdag 8 december 2018 | 10:31

Ouder en Kind Inloop, Stichting De WisseWasjes en De Groene Reus zijn door de gemeente Almere voorgedragen voor de vrijwilligersprijs 'Meer dan handen'. Deze prijs is bedoeld om vrijwilligersorganisaties in het zonnetje te zetten. Daarnaast heeft de gemeente ook Zainab Alzaidy voorgedragen voor de 'PassiePrijs', een prijs voor individuele vrijwilligers. Dit gebeurde vrijdag tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. De vrijwilligersprijzen worden uitgereikt op 15 februari 2019.

Ouder en Kind Inloop
Rondom het Arnhemplein in Stedenwijk wonen veel moeders die van oorsprong niet uit Nederland komen. Vrijwilligers van Ouder en Kind Inloop bieden advies en praktische hulp, terwijl de kinderen met elkaar spelen. Er wordt Nederlands gesproken, gelezen en gezongen, wat voor alle deelnemers goed is voor de taalontwikkeling.

Sichting De WisseWasjes
De WisseWasjes is een inloophuiskamer waar iedereen welkom is voor koffie, een praatje of een activiteit. Buurtconciërges ruimen daarnaast zwerfvuil op en doen kleine klusjes bij mensen die dat zelf niet meer kunnen. Zo draagt de stichting bij aan een leefbare buurt waar aandacht is voor elkaar.

De Groene Reus
Energiecoöperatie De Groene Reus ontwikkelt duurzame projecten in Flevoland. De vrijwilligers adviseren ook over mogelijkheden voor energiebesparing en inspireren tot een duurzame levensstijl. Op die manier dragen ze bij aan de Almeerse doelstelling om in 2022 een energieneutrale stad te zijn.

Zainab Alzaidy
Zainab Alzaidy is vrijwilliger bij het wijkteam in Almere Buiten Noord-West en begeleidt daarnaast nieuwe Nederlanders. Ze gaat met mensen mee naar het ziekenhuis, helpt bij de post en ondersteunt bij het aanvragen van fondsen of een geschikte stageplek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel