Vliegverbod Oostvaardersplassen wegens afschot herten

LELYSTAD • Za 8 december 2018 | 17:33 • Zaterdag 8 december 2018 | 17:33

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft op last van het ministerie van Defensie een tijdelijk vliegverbod afgekondigd boven de Oostvaardersplassen en naastgelegen natuurgebieden, zoals het Kotterbos. Dat ongebruikelijke verbod geldt vanaf maandagochtend 7.30 uur tot 18 december 17.00 uur.

Het vliegverbod is aangevraagd door de politie, bevestigt een woordvoerder van de politie. "Dat hangt samen met het voornemen een deel van de hertenpopulatie af te schieten. We hebben zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen in verband met openbare ordeverstoringen die in het verleden ook al hebben plaatsgehad." Het vliegverbod geldt tot een hoogte van 1500 voet (zo'n 500 meter) en is bedoeld om kleine vliegtuigjes, helikopters of drones te weren.

Ook buiten OVP mag gejaagd worden
Staatsbosbeheer begint komende week met het afschieten van meer dan 1800 edelherten in de Oostvaardersplassen. Dat mag ook in het Kotterbos en het Oostvaardersbos. Dat staat in de vergunning die de provincie heeft afgegeven. Deze gebieden zijn voor edelherten vanuit de Oostvaardersplassen rechtstreeks te bereiken.

Protest
Wanneer precies geschoten gaat worden, wil Staatsbosbeheer om veiligheidsredenen niet zeggen. Eerder gaven Staatsbosbeheer en verantwoordelijk gedeputeerde Harold Hofstra aan dat rekening wordt gehouden met protesten tegen het afschieten. Op wat voor manier dat gebeurt en met welke soorten protest rekening wordt gehouden, wordt ook niet bekendgemaakt. De bedoeling is vooral in de vroege ochtend te jagen, zodat dieren overdag niet verstoord worden.

Mogelijk wordt doelstelling niet gehaald
De vergunning voor afschot loopt tot 1 april 2019. Volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer is niet zeker dat alle ruim 1800 edelherten op dat moment zijn doodgeschoten. "Normaal gesproken doden we alleen dieren die niet meer in goede conditie zijn. Dat is nu anders. Bovendien weten we niet hoe de dieren reageren als het schieten eenmaal begonnen is. We moeten dus afwachten hoe ver de boswachters zijn gekomen op 1 april. We gaan dan eventueel weer verder in het najaar", aldus de woordvoerder.

Het streven is dat Staatsbosbeheer voor 1 januari 2020 klaar is met het terugbrengen van het aantal edelherten in het gebied.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (33)

 • jelle van kapel

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  regering doet wat ze wil.. drachtige herten worden afgeschoten..bij de wet niet toegestaan ..maar nu wel..schande..regering doet al jaren wat ze willen ...

  reageer
 • Steengoed

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Er zijn dieren die huilen echte tranen als een soortgenoot in de buurt van hen sterft, ze blijven dan wat dagen in de buurt en bedekken het overschot met blad en takken uit de omgeving. Ze nemen afscheid op die manier.Krijgen de overblijvers in de OVP daar ook de kans voor of gaan we ervan uit dat deze dieren geen gevoel hebben?

  reageer
 • Emile van den Bosch

    Ma 10 december 2018 Maandag 10 december 2018

  Ik hoop dat ze ze nog even laten liggen zodat de rouwende dieren wat makkelijker afgeschoten kunnen worden door de jagers.

 • Steengoed

    Ma 10 december 2018 Maandag 10 december 2018

  @hj Domme opmerking, voegt niets toe en verduidelijkt ook niet..

 • hj

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Nou Steengoed, overdrijven is ook een kunst.
  Er zijn ook zat dieren die gewoon doorlopen als er een soortgenoot sterft, heeft niks met gevoel te maken, is gewoon struggle of life.

 • Hannes;

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Waar ligt in de toekomst, na deze debacles de werkelijke Floriade...!!

  reageer
 • Ton Veld

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Dierenleed als gevolg van menselijk falen.

  reageer
 • HH

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Lees de reactie van Ramon. Het betreft hier een al bestaand verbod om laag boven de Oostvaardersplassen te vliegen. Heel terecht. Heeft dus al een permanent karakter. Moet ook maar eens ingevoerd worden boven de Veluwe, waar de hobbyvliegers van Teuge nu veel te veel mogelijkheden hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Het gegeven dat verschillende boswachters uit gewetensbezwaren niet meer in de Oostvaardersplassen willen werken zegt toch genoeg.

  Ook een zwart dieptepunt dat er niet mag worden overgevlogen. Dit is omdat de buitenwereld niet mag zien wat er gebeurd.

  De Oostvaardersplassen hebben zo een nare nbijmaak gekregen. Gitzwart. Troosteloos en te erg voor woorden.

  reageer
 • Wj

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Ik neem aan dat dit de beruchte Bas M is aan de opmerkingen te horen ik heb net een stuk in Trouw gelezen over afschot op de Veluwe van Herten en Zwijnen van 90% maar daar hoor je jullie niet over vergeleken daarmee is de OVP een paradijs alleen maar dom lullen over de OVP dat is het enige wat jullie kunnen

 • appie

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Een locatieverbod voor heel Flevoland voor die opruiende actievoerders zou beter op z'n plek zijn...........

  reageer
 • De Bolle

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Waarom het is afgesloten dat weet ik denk ik al omdat er 1800 herten moeten worden afgemaakt.Zijn ze bang voor afketsen de kogels die misschien een vliegtuig kunnen raken tenminste dit voor moet ik daarom hebben ze een vliegverbod ingesteld in dit gebied.Waarom zullen ze anders een vliegverbod instellen?

  reageer
 • Arnout

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Wat een dieptepunt van openbaar bestuur. Tuurlijk, laten we maar even de grondwet (vrije nieuwsgaring) buiten werking stellen, want het laatste waar slecht bestuur op zit te wachten, is dat burgers het kunnen zien! Absurde maatregel die totaal niet in verhouding staat tot het risico.

  Als je dan toch 1800 dieren wil uitmoorden omwille van je eigen blinde ideologie, heb dan ook het lef om het resultaat van je eigen waanzinnige beleid te laten zien.

  En ja, een vliegverbod tot 1500 voet is gewoon een algeheel vliegverbod, want daarboven ligt de corridor van Schiphol, en die is verboden voor kleine luchtvaart. Ergo, er kan totaal niet gevlogen worden boven de Oostvaardersplassen op een hoogte dat er iets zichtbaar is.

  En dat is wat men wenst te bereiken. Openbaar bestuur buiten het zicht van de burger. En zonder controle van de maatschappij.

  Het is een teken aan de wand als openbaar bestuur steeds banger wordt voor zijn eigen burgers, en steeds draconischere maatregelen moet nemen om het aura van orde maar vast te houden.
  De gele hesjes zijn nog maar het begin..

  reageer
 • Herman

    Ma 10 december 2018 Maandag 10 december 2018

  De gele hesjes?
  En zodra jij dit aantrekt onder het mom ik ben het ergens niet mee eens een excuus hebben om de boel te slopen/in de fik te steken mensen te bedreigen enz om jouw drammerige zin te krijgen?
  Gele hesjes laten precies zien waar men toe in staat is als men zijn zin niet krijgt.
  Slecht plan dus

 • Boels

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  @Arnout:
  "Tuurlijk, laten we maar even de grondwet (vrije nieuwsgaring) buiten werking stellen"
  Dat slaat nergens op.
  Alsof elke malloot maar een drone mag loslaten op het publiek.
  Je hebt tenminste een perskaart nodig en dan heb je je te houden aan de vastgestelde regels.

 • Haha

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Weet je wat absurd is? Dat boswachters en hun families in Nederland bedreigd worden. Dat de eod bompaketten komt ontmantelen. Dat willens en wetens het verkeer op de a6 in gevaar wordt gebracht, door hekken te vernielen. Dat er kortom, niet meer in gesprek gegaan wordt maar direct met levens gespeeld. En het meest absurde is dan, dat het bestuur, wat in moet staan voor onze veiligheid, dan ook nog van vanalles beticht wordt. Werkelijke waanzin heerst er rondom dit dossier en ik geef ze groot gelijk dat dergelijke waanzinnigen op zeer grote afstand van datgene waar ze geen bal verstand van hebben, gehouden worden.

 • Piloot

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Dat wordt even op een houtje bijten aan de grond.

  reageer
 • Boer Harms

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Mooi ook dat eventuele overtredingen nu als misdrijf aangemerkt worden en het niet bij een geldboete zal blijven

  reageer
 • Ruud

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Wat is nou het probleem met afschot ?
  Van de mensen die er tegen zijn wil ik wel een goed alternatief horen.. ?
  Geen afschot is nog veel erger .. ik ben benieuwd naar welke maatregelen jullie willen hanteren .

  reageer
 • CJW

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Er schijnt een alternatief te zijn waar de provincie niet naar luistert. In Noord-Brabant zijn edelherten aangekocht om de biodiversiteit, zo staat in het bericht, te bevorderen. Dat is wachten op dezelfde problemen zoals we die nu hebben in de OVP. Dit bericht wil dus zeggen dat edelherten wel degelijk vervoerd kunnen worden. Dat werd altijd als argument gebruikt om het afschieten te rechtvaardigen. Waarom dan niet kijken hoe ze dat in het zuiden doen, dan kunnen de edelherten uit de OVP ook naar elders vervoerd worden en hoeven ze niet massaal neergeknald te worden. Afschieten is makkelijker dan vervoeren en kost minder denk ik.

 • Joop

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Jij wilt nu een alternatief horen. Werk je bij de provincie of heb je nooit eerder deze site gelezen?

 • Mjamjam

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Toppie. We zijn dat gezeur van die activisten zat. Dagelijks worden er tig duizenden dieren afgemaakt voor vlees. Dat kunnen deze herten prima bij.

  reageer
 • De Vries

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Zouden ze iets te verbergen hebben? Weet het wel zeker, want nu mag je helemaal niet met je sportvliegtuig of helikopter er overheen. Boven de 1500 voet is namelijk gebied van Amsterdam en dien je onder te blijven. Dus gewoon een algeheel vliegverbod!

  reageer
 • Yvon

    Ma 10 december 2018 Maandag 10 december 2018

  Ik vrees dat het in deze ook om de veiligheid vd schieters gaat en omdat je ze het werk onmogelijk zou kunnen maken. Heel goed want we hebben gezien dat er tussen goed bedoelde protestacties altijd mensen zitten die beroeps actievoerders zijn en die het gaat om rellen te ontketenen.

 • Sander

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Het vliegverbod geldt tot een hoogte van 1500 voet en is bedoeld om kleine vliegtuigjes, helikopters of drones te weren.> Staat er toch gewoon, de vliegtuigen naar Amsterdam ook vliegtuigen, dus geen algeheel vliegverbod.
  En wat zouden ze moeten verbergen? Kernbommen, milities aan kindsoldaten? Wat een paranoïde blik op de wereld hebben sommige mensen.

 • Afgaanse Baas

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Ach het zijn maar dieren

  reageer
 • Yvon

    Ma 10 december 2018 Maandag 10 december 2018

  Deze opmerking zegt toch enorm veel over jezelf. Wat een minachting tov dieren

 • Jaman

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Zo en nu dan alles asfalteren en een mooie vliegveld maken daar!

  reageer
 • Joop

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Jij woont dan het begin v.d startbaan, oké!

 • Almere4ever

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Een inktzwarte periode voor Flevoland laten we stoppen met aangeven waarom het afschieten goed of slecht is maar ons met zijn allen diep gaan schamen want dat zou echt terecht zijn.

  reageer
 • Thomas

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Mee eens. Het is een schande voor ons als land dat we extreme dierenrechten terroristen voortbrengen en vrij laten opereren.

  De tonnen belastinggeld die deze figuren kosten aan nep-rechtszaken, treiterijen en veiligheidsmaatregelen tegen hun bompaketten, gaan ten koste van andere zaken zoals zorg of onderwijs.

 • Chris

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  De hele periode van het begin van het park tot nu is inderdaad pikzwart. Het probleem nu oplossen ook niet prettig, maar het is goed dat er nu een structurele oplossing komt en het lichtgrijs gaat worden.

 • Sander

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Dus mensen die voor het nieuwe beleid zijn, de overgrote meerderheid, moeten dit een inktzwarte periode vinden en zich schamen? Alsof er maar één zienswijze mogelijk is. Absurd. Waarom zou ik me moeten schamen voor de beste veranderingen voor het gebied in jaren? Ja het is jammer dat er nu actiever beheer komt, zoals op de veluwe ook is, maar het unieke karakter dat voor mij de OVP verheft boven de veluwe gaat niet verloren.

 • Ike

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Als de gemeente iets wil bouwen of iets anders waar de burger tegen is veranderd de gemeente met een pennenstreek gewoon het bestemmingsplan.
  Maar wil je als goed willende burger van het bestemmingsplan afwijkken dan is de beer los.

  reageer
 • Reactie

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Dit raakt kant noch wal. Het gaat over de OVP en provinciale regels en dan kom jij met gemeentelijk beleid. Volgende keer beter.

 • Frank

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  En wat heeft dit met de OVP te maken?

 • Gebruiker

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • hj

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Janine, overdrijven is ook een kunst.

  Zwangere hindes aan flarden schieten? nee, drachtige hindes schieten waarin een vrucht zit die momenteel zo groot is als een doperwt.
  Anticonceptie kan gewoon niet zonder zeer zware ingrepen in het welzijn van de dieren.
  Apart zetten ? dus gewoon de hele polder opdelen in weilandjes?
  Die verkoop zal niet veel meer opbrengen als de kosten.
  Kik van de knal? denk dat die mensen daar echt geen kik van krijgen, het is ordinair opruimwerk.

 • Jaap

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Nou nou. Waar maak je je druk om. Het is nog steeds een prachtig natuurgebied. En ja. Als er te veel diertjes zijn dan moeten ze weg. Vlees krijgt een goede bestemming alleen had gezien dat het naar mensen gaat die niet zo breed hebben.

 • Pim

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Janine, deze uitgevaardigde NOTAM is succesvol aan te vechten.
  Hoe en op welke gronden? Ik laat het niet weten.
  Omdat je mij rangschikt onder het laagste van het laagste van de mens.

 • Kom op

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Jankepot, niet zo dramatisch doen

 • Yvon

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Ja het is inderdaad te erg voor woorden en ik hoop dat dit niet meer gaat voorkomen. Wordt er een beetje misselijk van zelfs. Laten we hopen dat dit éénmalig is en dat er een plan komt om dit in de toekomst te voorkomen. Maar beste Janine zomaar wat vraagjes: hoe ga je alle hindes anti conceptie geven kan je dat aangeven? Hoe ga je in dit gebied mannelijk en vrouwelijk van elkaar scheiden? Waarom denk je dat t voor de kick is dat schieten of voor t vlees? Dacht je nou echt dat het die mensen helemaal niks doet? Het is niet de schuld van het beheer dat nu zwangere hindes geschoten worden maar de schuld vd activisten die tegen beter weten in bleven procederen. Dus ja ik vind het vreselijk, ik wordt er helemaal naar van en ja ik ben ook vegetariër maar ik zou absoluut niet weten hoe het ook anders zou kunnen. Eigenlijk moet dit gebied alleen een vogel gebied worden. En ja buiten dat gebied hebben ze enige jaren geleden rücksichtslos een zooitje ganzen afgeknald omdat de 'boeren er last van hadden en dan ook met duizenden tegelijk vanwege overlast. En ja geen idee waar het geld gebleven is waar je het over hebt. Ik wens de mensen die dit moeten gaan doen eigenlijk sterkte, denk niet dat dat in je kouwe kleren gaat zitten. En inderdaad als het ze niets zou doen dan zijn zij het laagste vh laagste.

 • De Sjaak

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Goed betoog een troost de mens die zo met de natuur omgaat komt binnen 30 jaar zelf aan de beurt ,
  Zie opwarming,uitsterven dieren en planten , luchtverontreiniging, ozonlaag weg, zeespiegelstijging enz enz enz.

 • Rob

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Meer dan dan 1800....
  Vangen en vervoeren is te stressvol voor de dieren..
  Te duur..
  Dus aan de ene kant kijken we altijd wijzend naar andere landen, als zij een misser begaan op Flora en Fauna...Landen die het economisch minder voor elkaar hebben....

  Aan de andere kant vinden we het anno 2019 normaal om in ons rijke landje een dergelijke maatregel te nemen, omdat dat schijnbaar de enige oplossing is.....

  Of is "enige" hier gebonden aan goedkoop en snel.....

  Maar gelukkig maakt het land zich op voor de Kerstdagen en gaat men snel weer over naar warme gevoelens voor alles en iedereen......en formuleren we betaalbare goede voornemens....

  reageer
 • Karl

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Gaap....wet een zinloos bericht...raakt kant nog wal

 • RobB

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Moeten ze de spoorlijn ook niet afsluiten?😞 Schandalig!

  reageer
 • De Sjaak

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Kosten noch moeite om gelegaliseerd honderden gezonde dieren af te knallen , veroorzaakt door omhooggevallen overbetaalde onbenullen bij de (r)overheid.

  reageer
 • RobB

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Je reinste dictatuur!

  reageer
 • Jan

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Nee, je reinste dictatuur is je drammerige gelijk wil hebben ondanks dat je nu voor de zoveelste keer in het ongelijk bent gesteld als tegenstanders. Vervolgens met geweld dreigen waardoor dit soort maatregelen nodig.

 • Johnny B

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Volledig terecht hoor, die afsluiting. We moeten er alles aan doen om te voorkomen dat actievoerders meer onrust voor de dieren veroorzaken dan noodzakelijk.

  reageer
 • Sjakie

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Lijkt China wel. Doe dan een geheel vliegverbod voor heel Flevoland. Hebben we ook geen geluid en milieu overlast meer.
  Overigens zouden ze de verantwoordelijken van dit drama moeten vervolgen en straffen.

  reageer
 • Reactie

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Geluid en milieu overlast houden we nog altijd, ook als er permanent vliegverbod komt. Kijk maar naar de Windmolens, de Hanzelijn/Flevolijn en de A6 + N-wegen.

 • Gerrit

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  de verantwoordelijken zijn de actievoerders. die moeten inderdaad bestraft worden.

 • Veertje

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  @Sjakie
  Helemaal mee eens. En ik ben bang, dat die zelfde verantwoordelijken (en dan heb ik het voor alle duidelijkheid over de Provincie Flevoland en Staatsbosbeheer) in de toekomst gewoon door kunnen gaan met hun wanbeleid en dierenmishandeling. Volgens mij had het beheer van de OVP voortgezet moeten worden zonder eerder genoemde beleidsmakers en uitvoerders, gezien de afgelopen jaren (met deze massale afschot als triest resultaat) wel duidelijk is gebleken, dat ze totaal niet capabel zijn dit gebied te beheren.

 • Ramon

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Volgens mij gold dit vliegverbod al jaren , staat ook als zodanig op de icao vfr kaart aangegeven als 'wetlands sanctuary' tot 1500 voet. Een paar jaar geleden was hierover een rechtszaak waardoor uiteindelijk een piloot/piloten een straf opgelegd. Eea is oa uitvloeisel van natura 2000. Ik denk dat de juiste uitleg is dat LVNL middels een bericht genaamd notam nogmaals expliciet wijst op het verbod wat zo te lezen wel iets uitgebreid is.

  reageer
 • Piet

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Dat groene gebied op de vliegkaart (tot 1000 voet) is een wetlands sanctuary en dus wordt ontraden om daar te gaan vliegen, maar het is geen vliegverbod. Daarvoor moet er een rood vak omheen staan.

  Die rechtszaak van een paar jaar geleden was omdat de boswachter ze bekeurd had voor het verstoren van de natuur, maar die natuur staat niet op de vliegkaart en daar mag je dus gewoon overheen vliegen. Die zaak is geschikt voor 250 euro omdat de piloten er van af wilden zijn. Bij de rechter hadden ze ongetwijfeld gelijk gekregen.

 • Karma

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Wat een nare reacties. Maar Karma zal zijn werk doen. Alles wat je een ander aandoet blijft nooit onbestraft.

  reageer
 • Gerrit

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  mooi, snel de klus klaren. het moet als actievoerder wel heel raar voelen, dat door jouw actie die dieren worden afgeschoten. wat zullen die zich schuldig voelen. ik hoop in ieder geval dat het vlees toch nog voor kerst beschikbaar is.

  reageer
 • Bert

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Goede actie om dit verbod in te stellen.
  Emile u hebt het goed verwoord.

  reageer
 • Harry

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Ik ste voor dat dit verbod een permanent karakter krijgt en dat het gebied wordt uitgebreid tot heel Flevoland.

  reageer
 • Harry

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Graag een verbod voor heel Nederland voor alle hobby- en sportvliegerij. Want daar hebben we het over tot 1500 voet. Alleen nog commerciële luchtvaart en defensie toelaten in het luchtruim.

 • HH

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Precies Harry. Een permanent vliegverbod voor alle vliegtuigen boven heel Flevoland. Zijn we ook meteen van dat vliegveld Lelystad af.

 • Sander

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  @Boels prima toch een brevet. Maar dat is niet waar het over ging, en overigens ook niet relevant, er zijn immers als regels om die problemen te voorkomen. Je mag niet in een straal van een x aantal kilometer om een vliegveld (er staat een duidelijk kaart online waar je wel en niet mag vliegen) en de regels zijn ook duidelijk (niet in woonwijken/bij mensen in het algemeen)
  Wat een oplossing is is het hoger maken van de boetes/straffen, maar iets als een permanent verbod voor heel flevoland is onzinnig. Daarmee vernietig je hobby(promotie) van stad en provincie terwijl het wezenlijk niks oplevert, het zou alleen tegemoet komen aan de paranoïde medemens die zichzelf veelal onterecht belangrijk genoeg achten om doelwit van spionage te kunnen zijn. Je zou in dat geval wel alle vormen van opnameapparatuur kunnen verbieden.

 • Boels

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  @Sander:
  Dronevliegers worden binnenkort verplicht een brevet te halen.
  Gewoon ook om de inbreuk op de privacy te voorkomen en hinder voor het vliegverkeer.
  Lijkt mij geen probleem voor de serieuse dronevliegers.
  Ik zou ook wel luchtafweergeschut willen als men mij ongenood bespioneren.

 • Jani

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  En dan een lokale ontheffing bij de start/landing baan van LA. Is maar een klein stukje dat de vliegtuigen onder de 1500 voet vliegen..

 • Sander

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Nee dankje, er zijn prachtige filmpjes verschenen van bijna alle flevolandse landschapskunstwerken, bossen, kustlijnen. Drone filmpjes die soms prachtig in elkaar gezet zijn. Als er iets is wat de Flevolandse stijl en luxe van leven laat ziet zijn het drone filmpjes, de lijnen, architectuur en wijdheid van Flevoland zijn een van de selling points en filmpjes als degene die ik net beschreef promoten de kracht van Flevoland onder een groep van de bevolking.
  En mensen die kwaad willen, kortom mensen van de anti-flevoland/anti-ovp groep kun je gewoon door besluiten als deze, van de kwetsbare gebieden weren. Ik heb nog nooit gehoord van een ander flevolands gebied dat in hun haatcampagne zat, dus dit zal wel genoeg zijn. Zodra ze een gevaar waren voor de overige gebieden in flevoland zou ik je gelijk geven, maar die gebieden kennen ze 99/100 keer niet, omdat 99/100 demonstranten niet eens uit Flevoland komen.

 • D.van Dierenvriend

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Te gek voor woorden dat het zo moet maar het geeft ook aan dat er nu eindelijk wat gaat gebeuren. Even de tanden op elkaar om het probleem snel op te lossen.

  reageer
 • Boels

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Goed geregeld!
  En de drones ook maar afschieten.
  De AIVD zal ook wel de communicatie van de actiegroepen in de gaten houden.

  reageer
 • Jaap

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Wat een onderbuikgevoelens weer!

 • Emile van den Bosch

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Terecht dat ze dit doen, zo geef je de groene maffia geen kans om de jacht te verstoren en huilen video's te maken.

  reageer
 • kees d.

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Zo met je eens!! Het wordt nu ook eens tijd om die media geile OVP-extremisten lik op stuk te geven.

 • RobB

    Zo 9 december 2018 Zondag 9 december 2018

  Een trieste reactie

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert