Unigolf trekt stekker uit golfbaan

LELYSTAD • Ma 10 december 2018 | 16:56 • Maandag 10 december 2018 | 16:56

Unigolf, de eigenaar van de grond van Golfclub Flevoland, heeft het speelrecht en de gebruiksovereenkomst met de Lelystadse vereniging opgezegd. Dat heeft voorzitter Peter Stams van Golfclub Flevoland maandag bevestigd.

Wat de reden is voor het opzeggen van de overeenkomst, is onduidelijk. Unigolf is niet bereikbaar voor commentaar. Wel is zeker dat de samenwerking per 30 december 2019 is opgezegd.

Golfclub Flevoland is per aangetekende brief op de hoogte gebracht van het bericht. De voorzitter van de club wil niet inhoudelijk ingaan op de kwestie, omdat leden eerst geïnformeerd moeten worden. Dat gebeurt volgende week maandag tijdens een speciaal ingelaste ledenvergadering.

De golfclub met 18-holes telt zo'n 400 leden. Om een club van deze omvang financieel gezond te houden, zijn ongeveer 1000 leden nodig. Binnen de vereniging maakte men zich daarom al langer zorgen dat Unigolf de stekker eruit zou trekken.

De leden hopen dat de golfbaan in afgeslankte vorm kan blijven bestaan. Bijvoorbeeld door zoals het vroeger was een 9-holes baan te realiseren. Een optie om de kosten te drukken is een verenigingsstructuur met vrijwilligers, zoals in Emmeloord het geval is.

Ook Bewonersvereniging Flevo Golf Resort is op de hoogte van het opzeggen van de overeenkomst. De vereniging heeft woensdagavond een vergadering voor haar leden georganiseerd. De golfbaan werd de afgelopen jaren als sterke troef ingezet bij de verkoop van woningen in het gebied. Inmiddels zijn zo goed als alle kavels verkocht.

Volgend jaar juni bestaat de Golfclub Flevoland veertig jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel