Actiegroepen volgen afschot op de voet: 'Je hebt ze gevoerd en nu dit'

LELYSTAD • Di 11 december 2018 | 15:50 • Dinsdag 11 december 2018 | 15:50

Verschillende actiegroepen houden het afschot van de edelherten in de Oostvaardersplassen in de gaten. Op social media berichten zij over wat ze zien gebeuren. Maandag is Staatsbosbeheer begonnen met het afschieten van 1830 edelherten.

Op de Praambult in Lelystad staat de parkeerplaats vol. Met verrekijkers en telefoons in de hand wordt het gebied afgespeurd. In de verte staat een groep herten, een auto van Staatsbosbeheer rijdt er naartoe. Deborah van den Berg van Actievoergroep OVP kijkt er naar. "Het doet toch wat met je. Je hebt ze gevoerd en nu dit."

Actievoergroep OVP wil laten zien dat ze ook nu betrokken zijn met de edelherten. "Er zijn rechtszaken geweest en demonstraties. We staan nu met de rug tegen de muur." Niet alle actiegroepen willen hun verhaal vertellen. Volgens een andere actiegroep op de Praambult verdraaien 'de media' hun woorden. Zij verwijzen door naar social media.

Hoeveel herten dinsdag zijn afgeschoten wil Staatsbosbeheer niet zeggen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel