Ontheffing wet natuurbescherming Windpark Zeewolde

ZEEWOLDE • Wo 12 december 2018 | 12:42 • Woensdag 12 december 2018 | 12:42

Windpark Zeewolde heeft definitief een ontheffing van de wet Natuurbescherming. Dat heeft de Raad van State bepaald, meldt algemeen directeur Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma. De uitspraak komt eerder dan verwacht en brengt de realisatie van het windpark sneller dichterbij, zegt hij.

Windpark Zeewolde behelst de bouw van 91 nieuwe, 90 tot 160 meter hoge windturbines. Daarvoor worden 220 bestaande windmolens in het zuidelijk deel van Flevoland weggehaald.

De ontheffing is nodig omdat vogels en vleermuizen tegen de nieuwe windmolens kunnen vliegen. Volgens Sieburgh Sjoerdsma is de nieuwe situatie een verbetering voor de vogels en de vleermuizen, omdat er minder windmolens staan dan in de oude situatie

Eerste draaiende windmolens in 2020
Binnenkort komt er een uitspraak van de Raad van State in een procedure rond het Rijksinpassingsplan waar het windpark deel van uit maakt. Als die uitspraak positief is, zijn alle grote vergunningen binnen. Het is de bedoeling dat de eerste nieuwe windmolens draaien in 2020. De oude molens moeten uiterlijk in 2026 zijn verdwenen, aldus Sieburgh Sjoerdsma.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel