Therapie met bijlen en messen

LELYSTAD • Wo 12 december 2018 | 13:14 • Woensdag 12 december 2018 | 13:14

Kinderen met ADHD of faalangst kunnen in Lelystad therapie volgen waarbij ze werken met bijlen en messen.

"Het klinkt best heftig, maar dat is het juist niet", vertelt oprichter Ronald Kolkman van zorgbedrijf Ago Natura. "Wij doen alles in de natuur. We bouwen hutten, maken vuurtjes en werken met relatief gevaarlijk gereedschap. Wij geven op deze manier vertrouwen aan de kinderen. Zo kunnen we goed met ze werken."

Verbandtrommel
Bij Ago Natura is ook plek voor kinderen die 'anders denken'. "Hoogbegaafde kinderen worden vaak niet begrepen door de omgeving omdat ze anders denken, ze slaan stappen over en willen bijvoorbeeld altijd weten waarom ze iets moeten leren. Dit kan zorgen voor frustratie bij de omgeving en het kind zelf."

Zorg is er op verschillende niveaus. Van intensieve therapie tot groepssessies waar wordt gewerkt aan sociale vaardigheden. "We zien de mooiste dingen. De pure kinderen. Dat is prachtig. En ja, als ze messen gebruiken, snijden ze zich ook wel eens. Maar daar is de verbandtrommel voor", aldus Kolkman.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel