Raad moet oordelen over Van der Valk

LELYSTAD • Wo 12 december 2018 | 14:44 • Woensdag 12 december 2018 | 14:44

Het college van B en W van Lelystad heeft geen bezwaar tegen de bouw van het Van der Valk-hotel langs de A6, hoewel dat veel hoger wordt dan het bestemmingsplan toestaat. De gemeenteraad wordt dinsdag gevraagd akkoord te gaan met het plan.

Van der Valk heeft drie jaar geleden al aangekondigd in Lelystad een hotel te willen bouwen. Dit moet komen aan het Larserplein, naast de fastfoodrestaurants McDonald's en KFC. Eerder liet Van der Valk weten dat de bouw na de zomervakantie zou beginnen.

De bouw is uitgesteld omdat de gemeente eerst een verklaring van geen bezwaar moet afgeven. Het bestemmingsplan staat ter plekke hoogbouw van maximaal 20 meter toe. Het hotel moet 59,9 meter hoog worden met zestien verdiepingen en een skybar. In het hotel komen 152 kamers, restaurants en zalen.

In verband met de nabijheid van het vliegveld en stroomkabels is het ontwerp voorgelegd aan de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en netwerkbeheerder Tennet. Die zien geen belemmeringen. Wel wil het waterschap dat Van der Valk de plannen voor een vijver en de waterhuishouding beter onderbouwt.

Bouwstart rond juli verwacht
Als de gemeenteraad dinsdag akkoord gaat, wordt het plan nog voor een ieder ter inzage gelegd. Van der Valk kan pas gaan bouwen als ook de bouwvergunning is afgegeven. Naar verwachting is dat rond juli.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel