'Unigolf wilde 100 woningen bouwen op golfbaan'

LELYSTAD • Wo 12 december 2018 | 15:14 • Woensdag 12 december 2018 | 15:14

Unigolf wilde op het terrein van Golfclub Flevoland in Lelystad ruim 100 woningen bouwen. De gemeente Lelystad is daar niet akkoord mee gegaan, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Unigolf is de eigenaar van de grond van Golfclub Flevoland en zegde onlangs het speelrecht en de gebruiksovereenkomst met de club op. Unigolf wilde deze beslissing niet toelichten, maar zei wel dat "het voortbestaan van de golfbaan ernstig wordt bedreigd."

'Niet meer in gesprek'
Unigolf gaf aan in gesprek te zijn met betrokkenen, waaronder de gemeente. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er inderdaad een gesprek geweest, maar zitten de partijen niet meer om tafel. Insteek voor het gesprek met Unigolf was de wens van het bedrijf om grond in te leveren voor woningen, maar dat ziet de gemeente niet zitten.

"We werken hier niet aan mee, omdat we voldoende bouwgrond voor woningen hebben in Lelystad", laat de woordvoerder weten. Daarnaast speelt mee dat het bestemmingsplan aangepast zou moeten worden van 'recreatief' naar 'wonen' en dat traject wil Lelystad niet in. Daar komt bij dat de gemeente niet wil meewerken aan 'commerciële activiteiten'.

Unigolf is gevraagd om een reactie, maar kiest er opnieuw voor om niet op de kwestie in te gaan. De Bewonersvereniging Flevo Golf Resort laat in een reactie weten op korte termijn in gesprek te gaan met alle betrokkenen om het belang van de bewoners op het park te behartigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (9)

 • JR

    Di 29 januari Dinsdag 29 januari

  Unigolf heeft dit project 25 jaar lang verkocht als 'wonen aan de golfbaan'. Voor de bijna 500 huizen is over die 25 jaar per huis in de orde van huidige waarde tegen de 200.000 euro per huis aan grond verkocht. Dus in de orde van 100 miljoen Euro. En nu na 25 jaar beweerd Unigolf het 'verlies van 400.000 Euro per jaar' op de golfclub exploitatie niet langer te kunnen dragen. Boekhouden voor verschilende BV's maakt het weer mogelijk om de winst buiten zicht te houden en een verlies op de exploitatie van het golfterrein te voorschijn te toveren. Unigolf wil de golfclub reduceren tot een kansloze 9 holes baan en op de vrijkomende grond nog eens 100 huizen bouwen dat is dus weer 20 miljoen euro alleen aan grond verkoop en uiteraard kan je voorzien dat de sterfhuisconstructie voor de golfbaan 5 jaar verder dan nog eens 100 huizen en 20 miljoen voor Unigolf kan gaan opleveren.

  reageer
 • Fred

    Zo 16 december 2018 Zondag 16 december 2018

  Grote truc..., golfbaan aanleggen voor aangename grondprijs en vervolgens verpatsen tegen beduidend hogere kavelprijzen.
  We worden door oplichters omringd.

  reageer
 • Rob

    Wo 12 december 2018 Woensdag 12 december 2018

  Onbetrouwbaar unigolf. Nieuwe bewoners gelokt onder valse voorwendsels. Aan een golfbaan, in het groen etc. Buit is binnen en zonder overleg met belanghebbende deze actie. Misleiding en onbehoorlijk bestuur. Unigolf neemt het niet zo nouw met onze wet en regelgeving al starten met de bouw zonder vergunning, zonder kapvergunning bomen kappen en het broedgebied van een ijsvogel paar verstoren. En in strijd met bestemmingsplan. Gemeenteraad wakker worden. Inspreken op 18 december?

  reageer
 • De ingenieur

    Wo 12 december 2018 Woensdag 12 december 2018

  Projectontwikkelaars op andere lokaties zijn ook commercieel. Deze 100 woningen helpen mensen die niet tussen andere mensen willen wonen. Zoveel maar OZB op een duur huis is beter dan niets.

  reageer
 • Alexandros

    Zo 16 december 2018 Zondag 16 december 2018

  Het is toch geen ramp om mensen in een vrijstaand huis te kunnen laten wonen? Ik ken mensen daar die constant worden weggepest door kliekjesvorming en pesterijen in traditionele buurten waar zij niet aan mee wilden doen. Dat heb je daar niet. Daar heb je een vrijstaand huis ver weg van het oude Lelystad en de bewoonde wereld. Iedereen kan daar een auto betalen, dus reisafstand en amper OV zijn geen probleem. Alleen heb je daar wel een verschrikkelijke projectontwikkelaar die brandgevaarlijke, lekkende huizen heeft opgeleverd en die met de fases vanaf Albatroslaan het grote geld heeft geroken. Die gaat nu alles proberen vol te bouwen waar mogelijk. Dat hebben ze geleerd van de gemeente trouwens. Die probeerde ook eens het Bultpark helemaal vol te bouwen, zodat de ambtenaren een mooi groen wijkje hadden voor zichzelf, terwijl de omliggende buurten opeens zonder park kwamen te zitten.

 • Harry

    Wo 12 december 2018 Woensdag 12 december 2018

  De gemeente Lelystad bulkt van de potentiële bouwlocaties. De gemeente geeft prioriteit aan de grondexploitatie op eigen locaties zoals Warande. Daar profiteert het gemeentelijke grondbedrijf van de huizenbouw, en dat biedt vervolgens weer mogelijkheden voor de bouw van sociale huurwoningen op grond die goedkoop verkocht wordt. Op het Golf Resort gaat de grondopbrengst volledig naar Unigolf.

 • Bas

    Wo 12 december 2018 Woensdag 12 december 2018

  Vandaar die 3000 Lelystedelingen op de wachtlijst voor een huurwoning.

 • Bezorgde bewoner

    Wo 12 december 2018 Woensdag 12 december 2018

  Eerst worden mensen gelokt om huizen te kopen bij een golfbaan. Zijn alle huizen verkocht dan heft Unigolf de golfbaan op. Dat zit aardig in de buurt van misleiding. Bij het verdwijnen van de golfbaan zullen de huizen fors in waarde dalen. Dat moet dan maar op Unigolf verhaald worden.

  reageer
 • Barry

    Wo 12 december 2018 Woensdag 12 december 2018

  Mooi! LELYSTAD is dus klaar met deze ondernemer.

 • laat alle reacties zien
 • John

    Wo 12 december 2018 Woensdag 12 december 2018

  Idd te hopen dat de gemeente volhard in deze, geld, geld en nóg meer geld, het enige dat telt voor Unigolf! Eerst mensen misleiden een woning te kopen nabij een golfbaan en vervolgens alles vol (willen) bouwen met woningen.

  reageer
 • Lelystedeling

    Wo 12 december 2018 Woensdag 12 december 2018

  Het verdien model houdt op bij het verkopen van de laatste bouwkavel. De 18 holesbaan was van het begin niet bedoeld om te bebouwen. De combinatie golfbanen en bebouwen van ca. 600 kavels lag vast. Unigolf heeft met die unieke combinatie, ca. 600 kavels verkocht en daar goede omzet uitgehaald. Ca. 600 huishoudens hebben een kavel gekocht op een Golfresort, wetende dat het aantal kavels gelimiteerd is en de omgeving groen en sportgerelateerd. Unigolf toont zich nu een slecht ondernemer door contracten met de golfclub op te zeggen nadat tevergeefs is getracht de boel te willen foppen door toch nog extra 100 kavels te willen verkopen op grond, wat daar geen bestemming voor heeft. Gemeente Lelystad, bewoners en Provincie moeten samen nadenken over een goed plan om deze gronden voor golfsport te behouden en het woongenot te behouden. Een mooie kans voor enthousiastelingen en ondernemers...

  reageer
 • Flevoburger

    Wo 12 december 2018 Woensdag 12 december 2018

  Nu maar hopen dat de gemeente haar poot een keertje strak houd.
  Bestemmingsplan is recreatie punt.

  reageer
 • lelystedeling

    Wo 12 december 2018 Woensdag 12 december 2018

  Zoals vaker in Lelystad ( werkeiland) is voorgekomen. Projektontwikkelaars zijn niet te vertrouwen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert