'Unigolf wilde 100 woningen bouwen op golfbaan'

LELYSTAD • Wo 12 december 2018 | 15:14 • Woensdag 12 december 2018 | 15:14

Unigolf wilde op het terrein van Golfclub Flevoland in Lelystad ruim 100 woningen bouwen. De gemeente Lelystad is daar niet akkoord mee gegaan, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Unigolf is de eigenaar van de grond van Golfclub Flevoland en zegde onlangs het speelrecht en de gebruiksovereenkomst met de club op. Unigolf wilde deze beslissing niet toelichten, maar zei wel dat "het voortbestaan van de golfbaan ernstig wordt bedreigd."

'Niet meer in gesprek'
Unigolf gaf aan in gesprek te zijn met betrokkenen, waaronder de gemeente. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er inderdaad een gesprek geweest, maar zitten de partijen niet meer om tafel. Insteek voor het gesprek met Unigolf was de wens van het bedrijf om grond in te leveren voor woningen, maar dat ziet de gemeente niet zitten.

"We werken hier niet aan mee, omdat we voldoende bouwgrond voor woningen hebben in Lelystad", laat de woordvoerder weten. Daarnaast speelt mee dat het bestemmingsplan aangepast zou moeten worden van 'recreatief' naar 'wonen' en dat traject wil Lelystad niet in. Daar komt bij dat de gemeente niet wil meewerken aan 'commerciële activiteiten'.

Unigolf is gevraagd om een reactie, maar kiest er opnieuw voor om niet op de kwestie in te gaan. De Bewonersvereniging Flevo Golf Resort laat in een reactie weten op korte termijn in gesprek te gaan met alle betrokkenen om het belang van de bewoners op het park te behartigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel