Minister: Groei Lelystad Airport onafhankelijk van Schiphol

LELYSTAD • Za 15 december 2018 | 0:26 • Zaterdag 15 december 2018 | 0:26

Een aantal vliegmaatschappijen dat nu geen gebruik maakt van Schiphol kan straks mogelijk toch terecht op Lelystad Airport. Minister Cora van Nieuwenhuizen hoopt hiermee tegemoet te komen aan bezwaren van de Europese Commissie.

Brussel maakte onlangs duidelijk niet akkoord te zullen gaan met een regeling om op Lelystad alleen maatschappijen toe te laten die van Schiphol komen. Daarop besloot de minister haar plan in te trekken.

Van Nieuwenhuizen overlegt nu met de Europese Commissie over een aanpassing van haar zogeheten verkeersverdelingsregeling (VVR). Ze schrijft vrijdag aan de Kamer dat ze zoekt naar "een balans tussen enerzijds de markttoegang van nieuwe gegadigden en anderzijds het oorspronkelijke doel van de VVR om Lelystad Airport te laten functioneren als overloopluchthaven van Schiphol."

Oplossing niet eenvoudig
De minister voegt er aan toe dat het niet eenvoudig is een maatregel te vinden die aan de ene kant vliegverkeer over Schiphol en Lelystad verdeelt en aan de andere kant maatschappijen vrij toegang geeft tot Lelystad.
Zelfstandige groei van Lelystad is tot dusver onbespreekbaar geweest voor het kabinet en een meerderheid van de Tweede Kamer. Die wil niet dat er door de opening van Lelystad vliegverkeer bij komt, terwijl Schiphol niet zoals is afgesproken door Lelystad zou worden ontlast. Het doel was dat het uitgebreide Lelystad vakantievluchten van Schiphol zou overnemen zodat daar meer ruimte zou komen voor intercontinentale vluchten. De opening van de luchthaven is al twee keer uitgesteld en staat nu gepland voor april 2020, al heeft de minister hierover nog geen besluit genomen.

'Belazerd'
Tegenstanders van Lelystad Airport reageren geschokt. Jules van der Weerd van actiegroep Hoog over Wezep zegt tegen Omroep Gelderland woedend te zijn over de voorgenomen wijzigingen: "We worden gewoon belazerd. Dit gaat tegen alle gemaakte afspraken in. Lelystad zou een beperkt aantal vakantievluchten van Schiphol overnemen en zeker niet autonoom groeien".

"Het is een grote teleurstelling", reageert Hans Kempenaar van HoogOverijssel bij RTV Oost. "De minister negeert alles wat er in de samenleving leeft, op een volkomen onverwacht moment."

Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks is het er ook niet mee eens. "De afspraak van geen autonome groei gaat op de helling. Dit vliegveld moet kennelijk koste wat het kost open. Het vertrouwen van omwonenden wordt verder beschaamd."

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik van het CDA verwijt Nederland arrogantie in het luchtvaartdebat. Ze zegt dat tegen RTV Oost. Volgens Schreijer denkt Nederland alles binnenskamers te kunnen regelen, maar het gaat om de burger "die moet weten wat wij als politici met elkaar doen", vindt ze.

Minister Van Nieuwenhuizen schrijft dat een nieuwe versie van de regeling eerst voor iedereen ter beoordeling wordt neergelegd en daarna opnieuw naar de Europese Commissie gestuurd. Wanneer dit gebeurt schrijft zij niet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (38)

 • Dirk Zaan

    Ma 17 december 2018 Maandag 17 december 2018

  Lelystad zou een goed vliegveld zijn voor de offshore en landbouwarbeiders uit het Oosten.

  reageer
 • De meester

    Ma 17 december 2018 Maandag 17 december 2018

  Brussel heeft gelijk. Als een operator wat nieuwe charters zouden willen vliegen moet dat gewoon kunnen. Ook lijnvluchten naar Europese bestemmingen moeten gewoon gestart kunnen worden.

  reageer
 • Lelystedeling

    Zo 16 december 2018 Zondag 16 december 2018

  Nice! Laat maar komen. Laten we wel wezen er gebeurt al veel op het veld. Grote kisten (o.a. Fokker100 onlangs) komen er om gespoten te worden. DC3's, Catalina's, P51D's en zelfs spitfires ( die maken pas herrie) heerlijk!. Hoor je nooit iemand over.

  reageer
 • Joop

    Zo 16 december 2018 Zondag 16 december 2018

  Wat een prachtig voorbeeld van roze bril!! Bedankt weer!

 • Wietze Bijlsma

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Zo zie je maar weer hé je wordt inderdaad belazerd door die criminelen daar in Den Haag.Vliegveld Lelystad die hadden ze nooit en te nimmer moeten uitbreiden dit vindt ik óók! een héle slechte zaak.Ik ben het in dit geval hélemaal eens met de actie voerders/tegenstaanders voerders eens.Ze hadden die vliegtuigen beter kunnen overplaatsen naar de Noordelijke Luchthaven ''Groningen Airport Eelde''want,daar hebben ze té weinig vakantie vluchten en Lijndiensten.Ook Luchtvracht kunnen beter ook naar Eelde halen en niet op het vliegveld Lelystad.Wij willen graag meer mogelijkheden hebben hier in Eelde.Wietze Bijlsma,Groningen.

  reageer
 • Ro

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Even een paar punten op een rijtje.

  In 2009 is er al een vernietigend rapport geweest over de uitbreiding van luchthaven Lelystad. Een negatief advies; Niet doen. Lelystad ligt ten opzichte van Schiphol totaal ongunstig. Toch werd er doorgedrukt.
  Gerommel met cijfers. Gerommel met de MER. Minister van Nieuwenhuizen heeft al meerdere malen een plannetje bij de Europese commissie neergelegd.en beide keren compleet afgeschoten.
  Want het hele idee van een overloopluchthaven alleen voor de gevestigde vakantievluchten schijnt Europees gezien niet te mogen.
  Hebben ze blijkbaar totaal niet over nagedacht.

  Een hoop voorstanders springen een gat in dat licht. Massaal wordt er geroepen: zie je wel?! De EC wil ook een Lelystad airport zonder beperkingen.

  En er wordt vergeten dat de coalitiepartijen, uitsluitend op zeer strikte voorwaarden akkoord zijn gegaan met een overloopluchthaven. En juist die mogelijkheid wordt nu uitgesloten.
  De kans is nu reëel groot dat de coalitiepartijen de stekker uit het hele project trekken..
  Maar we zullen zien..

  Goed weekend all

  reageer
 • Herman

    Zo 16 december 2018 Zondag 16 december 2018

  2009?
  Compleet achterhaald "vernietigend" rapport.
  De huidige coalitie gaat nergens de stekker uittrekken.
  Sterker nog.
  Gaat allemaal gewoon door en dat is maar goed ook.

 • laat alle reacties zien
 • Kees Storm

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Het wordt eens tijd om de gele hesjes aan te trekken. Voor de zoveelste keer worden we bij de neus genomen. En dat is zacht uitgedrukt!

  reageer
 • Glas Water

    Zo 16 december 2018 Zondag 16 december 2018

  Ja dat zal effect hebben, zo'n 20 man in een geel hesje!
  De kans is groter dat de ANWB stopt omdat ze denken dat je met pech staat!

 • Hmmmm

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Heeel mooi. Dan komen er nu meer maatschappijen met meer vluchten maar LA...gaat druk worden dus. Nu snel doorpakken en vliegen met die hap.

  reageer
 • Joop

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Dat roep je al meer dan drie jaar! Zou toch even wachten op de bespreking van 11 januari.

 • Hannes;

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Het begrip gekozen democratie, wordt jammer genoeg maatschappelijk niet altijd nageleefd!

  reageer
 • Rode Baksteen

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  De bevolking in NL blijft maar groeien ,ze fokken maar aan ,dat vraagt om aanpassing van het wegennet en ook de vliegbewegingen, maar overal zijn we tegen behalve tegen de bevolking groei ,terwijl daar het begin is van vraag en aanbod.

  en wat maakt het uit welke sticker er op het vliegtuig zit ,over meer vliegbewegingen wordt niet gesproken ,wel over andere stickers ,de enige die benadeeld wordt is Schiphol en de omgeving.

  reageer
 • HH

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Maakt inderdaad niet uit wie er vliegt, maar het plan met uitbreiding Lelystad was om aantal vluchten op Schiphol te ontlasten. Hier komt dus per saldo niets van terrecht. Schiphol blijft aan max. van zijn capaciteit zitten en Lelystad binnen enkele jaren ook. En wat dan..... Weer een nieuw vliegveld uit de grond stampen of capaciteit van Lelijkstad toch maar verhogen ? Als je de vraag stelt weet je het antwoord al. Ook met de extra vluchten van Lelystad los je het capaciteitsprobleem in Nederland niet op.

 • Gebruiker

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Harry

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Zelfs omgeving Schiphol wordt niet benadeeld, want ook daar blijft het aantal vliegbewegingen gelijk; het vervangen van middelgrote toestellen als de Boeing 737 en Airbus door grotere intercontinentaal vliegende lawaaiige toestellen als de 747, 777 en Airbus A380 kan daar nu niet of minder doorgaan. Alleen de Air France KLM Groep wordt benadeeld, want die wilden vluchten van Transavia op Schiphol vervangen door die van KLM en Air France, en de concurrentie geen extra ruimte geven op Schiphol en Lelystad. Heel goed dat de EU dit spelletje eigenbelang doorbreekt.

 • Groenteboer

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Onze betrouwbare overheid laat weer van zich horen.

  reageer
 • Omg

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Beetje kansloze reactie dit. Het besluit komt uit Brussel.....een orgaan dat we zelf willen laten bestaan...

 • HH

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Goh wat hebben Mario, fake-Sander, Jaap, Joop, Fred, Gert, Marc, Evert en fake-HH toch allemaal dezelfde schrijfstijl. Dat blijft me keer op keer weer verbazen.

  reageer
 • Wouter

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Dat verbazen zal voorlopig nog doorgaan.

 • Frits B.

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  OPEN EN ZO SNEL MOGELIJK.

  reageer
 • Pieter

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Pst!! Zijn de veilige en stille vliegroutes al klaar? Is het luchthaven besluit al goed gekeurd?? LVNL?

 • Sjaan kleef aan

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Dit is gewoon vanaf het prille begin opzet geweest. Sta op met z'n allen en protesteer, net zoals de Fransen in hun gele hesjes dat doen!! O nee, dat zit niet in onze aard. Laat het dan maar over ons heen komen, dat is immers zo vertrouwd.

  reageer
 • HH

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  De gele hesjes strijden tegen doorgeslagen milieumaatregelen en belastingheffingen, tegen alles wat de gewone man treft. In Frankrijk is de milieuheffing op brandstof inmiddels door Macron geschrapt. Wat denkt u, zullen de gele hesjes voor of tegen een goedkoop vakantievliegveld voor de gewone man zijn? En voor of tegen belastingmaatregelen die vliegvakanties duurder maken?

 • RobB

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Door de EU hebben we niets meer over onszelf te vertellen👎😔

  reageer
 • Stevie

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Klopt, we zijn aan Brussel overgeleverd. Gelukkig valt het dit keer positief uit.

 • Babet

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Top, hopelijk stemt de Europese unie nu wel in en kan het vliegveld snel open. Dat is goed voor de werkgelegenheid en ontwikkeling van het gehele gebied

  reageer
 • H.R.L

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Open !!!!!!!!!!!, kan niet snel genoeg

  reageer
 • Wouter

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Lekker dicht laten, al sinds 2014.

 • Rob

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Zo zie je maar weer in aanloop naar de de bouw van AirPort Lelystad dat het aantal gegarandeerde en maximaal verwachte vluchten in de toekomst relatief laag zou blijven. Nu al nog voor het vliegveld operationeel is wordt hiermee de hand gelicht. Ik noem dat openlijk de boel belazeren net zoals je de geschiedenis erop naleest waar Schiphol maximaal naar toe mocht groeien, dat waren toen hele andere beloftes dan nu de werkelijkheid.

  reageer
 • Rob

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Beste HH ik help het u hopen maar de geschiedenis leert ons anders zie Schiphol.

 • HH

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Het maximum aantal vliegbewegingen voor middelgrote commerciële toestellen blijft 45.000. Daar wordt helemaal niet de hand aan gelicht. Alleen zal het nu niet alleen Transavia zijn, maar bijvoorbeeld ook RyanAir.

 • Ro

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Dit was te verwachten.
  Nu maar hopen dat de coalitiepartijen hum poot stijf houden

  reageer
 • Piloot

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  “Onbespreekbaar” bestaat niet in de politiek, onbetrouwbaar blijkt in de politiek onuitroeibaar.

  reageer
 • Joop

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Oei! Er zijn in maart weer verkiezingen! Zelfs vele valse beloftes maken schuld...

 • peter van den bemt

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  " "We worden gewoon belazerd." Het is niet voor niets dat Ed Nijpels het formuleerde als: je wordt geschiphold. En het is ook niet nieuw. Het is al lang niet anders.

  reageer
 • Marc

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  De minister zat zo in het nauw dat dit haar laatste en enige optie is. Vele honderden miljoenen van de Schiphol groep, de provincie en de gemeente gaan nu over de balk. Belangrijke voorwaarden
  Zoals verbrede A6, onderhouds- en tankfaciliteiten, het ziekenhuis zijn nog lang niet in orde. De vliegroutes zijn levensgevaarlijk en zorgen voor gigantische overlast. Een bedrijf dat tien jaar verliesgevend is zou door de marktwerking al lang over de kop zijn! Het is slechts wachten op voldoende gezond verstand in de Tweede Kamer.

  reageer
 • Marc

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Fijn dat u het zo goed "weet" Gelukkig is Nederland een democratie!
  Natuurlijk is er geen enorm tekort aan personeel in de zorg, het onderwijs, defensie, politie en luchtverkeersleiding!! Nee, alle geld moet naar een overbodig pretvliegveld terwijl er al zes zijn!!
  Hele bizare onverantwoordelijke keuze!

 • Malle Pietje

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Het maat niet veel uit. Autonome groei of niet. Er is een plafond aan het aantal vluchten. Inclusief de sportvliegerij.
  Uw standpunten staan daar los van.
  A6 wordt verbreed. Tanks zijn nodig. Vliegtuigen vliegen niet op lucht. Ziekenhuis heeft er niks mee te maken. En de vliegroutes gevaarlijk slaat helemaal nergens op. ZSM open graag die toko.

 • Toon

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Fantastisch nieuws. Vliegveld Lelystad heeft nu nog ruim een jaar om alvast te beginnen met de uitbreiding. Economische boost voor de regio.
  Gefeliciteerd Lelystad.

  reageer
 • Henk

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Toon,

  Wordt beetje moe van mensen die het over het economisch belang hebben.
  Kortom geld is belangrijker dan de mens, rust en schone lucht.
  Ga zo door toon.

 • Joop

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  2014?, 2018?, 2020?,...

 • Dr Botter

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Waar maakt men zich toch allemaal druk om het vliegveld gaat toch wel open als het niet in 2020 is dan misschien een jaar later en je zult zien dat de mensen die nu allemaal tegen zijn straks het eerste in het vliegtuig zitten.
  Dus tegenstanders verbruik uw energie voor andere dingen die belangrijker zijn.
  De vliegtuigen die naar Schiphol gaan vliegen nu ook al jaren over ons heen en last heb je er helemaal niet van en op dezelfde hoogte als in Gelderland en Overijssel
  Dus houd eens op met dat gezeur u bereikt er toch niets mee.zie maar naar de protesten van de Oostvaardersplassen dat heeft ook allemaal niet geholpen.
  Vliegveld zo snel mogelijk open het is al haast klaar en personeel wordt al geworven dus kom maar op met de werkgelegenheid dit is goed voor de omgeving ook voor Gelderland en Overijssel.

  reageer
 • Jordy

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Zet je wekker maandag om 6.45 dan hoor je de herrie beginnen.

 • Karel

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Helemaal mee eens. En als de vliegtuigen naar van en naar Schiphol die overvliegen opeens van een andere vliegtuig maatschappij zijn gaan we ook niet ‘ stampvoeten’. Vind het een beetje overtrokken.

 • HH

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Hoogste tijd voor de gele hesjes. Ga voor alles wat leeft op aarde en dus weg met dat waardeloze vliegveld.

  reageer
 • X

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Het gaat waarschijnlijk niet eens over de vliegtuigen welke er gaan vliegen. Het gaat om afspraken die gemaakt waren. Wanneer ze eerder hadden gevraagd bij Europesche commissie hadden ze plannen van Lelystad nooit doorgezet. Oftewel, met een slinkse wijze toch een vliegveld ergens openen. Ben erg benieuwd welke mensen hier wat steekpenningen voor hebben gekregen?

  reageer
 • Lies

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Ken iemand die zo begaan is met het milieu en toch met het vliegtuig gaan, paar keer per jaar...
  Alles is alleen maar eigenbelang! zolang we er zèlf maar geen last van hebben...

  reageer
 • X

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  @hh dan kies je daar dus voor. Er zijn zat mensen die hier eerder woonden dan de plannen van het vliegveld. Niet de wereld op zijn kop zetten aub.

 • HH

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  @X: Ik woon vlakbij twee hele drukke wegen die ik dag en nacht hoor. Geen probleem, heb zelf voor dit huis gekozen. Ik zou er ook geen enkel probleem mee hebben om in Wijk aan Zee naast de Hoogovens te wonen. Is een leuk dorp. Helaas voor mij niet te betalen, de huizen zijn daar peperduur. Dus blijkbaar willen wel meer mensen naast de Hoogovens wonen.

 • X

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Sander, je bent de allereerste die dat zegt. Maar het was maar een voorbeeld. Kan ook de hoogovens noemen waar ze materialen maken die je ook gebruikt. Oftewel alles wat we gebruiken en nodig hebben wordt gemaakt door fabrieken met lawaai enz. Daar wilt niemand naast wonen. Niemand kiest hier voor, en ook sander niet. En als je er woont en er komt dan wel een lawaai makend iets naast je, klaag jij ook Sander. Dat is terecht en normaal.

 • Sander

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Als het rioolgemaal naast mijn huis geen geluidsoverlast zou geven (de vliegtuigen zijn niet hoorbaar in de bebouwde kom) en mijn omgeving zou verbeteren, waarom zou ik er dan tegen zijn.

 • X

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Is daar wat mis mee dan?
  Zoals ik al vaker heb aangehaald.... je wilt toch ook geen rioolgemaal naast je huis..... maar je gebruikt wel dagelijks de wc. Dus onzin argument.

 • Gertjan

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Naast Indetex wordt er door Somerset nog zo'n megalomaan distributiecentrum gebouwd pal naast de luchthaven. Dat is vanwege de vrachtvluchten die er OOK gaan komen. Je bent wel heel naïef als je gelooft dat ze zo'n luchthaven alleen tijdens vakantietijd gebruiken en 70% van de tijd onbenut laten.

  reageer
 • Malle Pietje

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Baantje is nou niet echt geschikt voor vrachtvliegtuigen. Te kort voor een fatsoenlijk vrachtvliegtuig. En van wat er kan landen wordt alleen de 737 geleverd met een vracht variant. Als Inditex al goederen vliegt dan zal dat via schiphol zijn. Er zijn op Lelystad helemaal geen faciliteiten voor vracht.

 • Herman

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  70% vd tijd onbenut zou idd zonde zijn.
  Dus volledig gebruiken.
  Goed voor de economie en de werkgelegenheid.
  Beter een volwaardig vliegveld dan een volgens jou 30% vliegveld

 • Jeen

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  En jij vindt het RAAR dat mensen in opstand komen tegen het afschieten van duizenden dieren?

 • Henk

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Hahaha en al die actievoerders van de Veluwe dachten een overwinning behaald te hebben. Het wordt alleen maar erger. Lelystad AirPort gaat nu gewoon open voor ALLE maatschappijen en niet meer om Schiphol te ontlasten. Dus de vluchten van Schiphol blijven bestaan (leuk voor de bewoners daar) en Lelystad gaat ook gewoon open. Prima besluit van de minister en lekker puh voor de corduroy broeken en jagerspetje van de Veluwe. Een voordeel: vanaf de Veluwe mag je geen gebruik maken van Lelystad en moet je naar Schiphol (jullie waren er tocht op tegen, kijken wat je principes dan in geld waard zijn)

  reageer
 • Jeroen

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Niet te snel lachen dat kon wel eens de bekende boer met kiespijn worden!

 • Nico

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Beter! Goed voor de marktwerking, beschikbare bestemmingen en ticketprijzen..en de europese wetgeving is niet nieuw maar is er ter bescherming van de markt en consument

  reageer
 • Jeen

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Klimaat akkoord van Parijs? Ook zo genoten van de warme lang zomer? Lekker vakantie in eigen land! Prima voor de NL-se economie.

 • Peter A te A

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Zelfstandige groei zet de weg open voor luchtvracht, denk ik. Dat zou de economische ontwikkeling goed kunnen gebruiken. Ik vrees dat het allemaal zo gepland is. Die bedrijven zijn daar niet voor niets aan het bouwen.

  reageer
 • Bert

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Gaan met die banaan

  reageer
 • Joop

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  In de groen container!

 • Tssss

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Schandalig! Weer worden tijdens het spel de regels veranderd door een minister! ! Ze denkt dat ze alles naar haar hand kan zetten.

  Je zou er haast een geel hesje voor aantrekken...

  reageer
 • Evert

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  T ja, blijkbaar wil deze regering grote spanningen in de samenleving. 2019 belooft een roerig jaar te worden.

 • Linda

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Tsssss weer fake nieuws? Wen er maar aan dat in Nederland gewerkt en geleefd wordt.

 • Henk

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Als de Facebook actievoerders de berichten goed hadden gelezen hadden ze dit allang kunnen weten, maar ja ze waren alleen bezig met hun eigen belang. Goed besluit minister!

 • Ezther

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Laat ze zich maar richten op vliegbasis Deelen. Daar komt straks veel meer hinder en lawaai vandaan. Doe niet zo kinderachtig verongelijkt.

  reageer
 • Jaap

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Een geel hesje aan en ga er staan!!

 • Remy

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Goed zo minister! En nu doorpakken en zo snel mogelijk dat vliegveld openen. En oh oh oh wat zijn de tegenstanders weer 'geschokt'. Dat krijg je als je alleen je eigen belang op de 1e plaats zet en vindt dat je namens de 'hele samenleving' spreekt. Nou, niet namens mij heer Kempenaar!

  reageer
 • Evert

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  R, al bericht gehad over je energie rekening? Nagedacht over de koopkracht plaatjes van september misschien? Keer op keer worden we in de maling genomen. Natuurlijk is dat niet jouw eigen belang!
  Of.... he! Toch!!

 • Marc

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Is het jouw belang om misschien een paar miljoen winst per jaar te maken? En het klimaatakkoord in de prullenbak te gooien? De gezondheid van vele honderd duizenden mede Nederlanders te verslechteren?

 • Gerrit

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  wat een mooi nieuws, extra en vaker bestemmingen. ik ben brussel oprecht dankbaar.

  reageer
 • Gert

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Oef, even het klimaatakkoord van Parijs vergeten?

 • Gebruiker

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Stevie

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Mooie oplossing. De tegenstanders mogen zich dan wel belazerd voelen, en geschokt zijn, maar wat maakt het uit van welk vliegtuig je denkt last te hebben , die van een bestaand bedrijf of een nieuwe ? Feit is dat het gepland staat en gewoon doorgaat.

  reageer
 • Fred

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  S: de fijnstof en geluidsoverlast blijft ook! Dus stoppen met dat pretvliegveld.

 • Joop

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Stevie, feit is dat het asfaltstripje ligt tussen tientallen natuurgebieden. Mensen zijn belazerd met beloftes als " geeft frisse lucht", " groente tuin van Europa" en " xxx geeft Groen, ruimte en rust"
  Net zoals bij de groene wildernis blijkt de politiek haar woorden NIET in daden om te zetten, hetzelfde recent: het ziekenhuis in L'stad! Goed dat er weer verkiezingen aankomen!!

 • Jaap

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Feit is dat dit pretvliegveld de komende jaren zorgt voor een geluidsoverlast voor een miljoen (en) mensen. De komende tien jaren onrendabel is, zorgt voor een giga milieu vervuiling.
  Daarnaast blijkt dat de politici/ regering elk restje bestaand vertrouwen nu heeft verloren. In Lelystad was er naar het debacle van het ziekenhuis al niet zoveel meer over.

 • Linda

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Exact, het gaat hen om het zeuren. Zij willen graag terug naar paard en wagen en vooral het alleenrecht op stilte. Het werk mag elders, ver weg worden opgeknapt. Lekker sociaal!

 • wijnschenk

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  een vliegtuig is een vliegtuig aantal vliegbewegingen blijft gelijk.!!!
  Maar ja toch weer iets gevonden om te draineren.
  Democratisch besloten toch?
  meerderhrid wil vliegveld.
  Wat is dat ook alweer democratie??!!
  toch maar eens opzoeken??
  Er is GEEN geluidsoverlast!!
  gewoon eens echt !! meten microfoon in of op huis zettrn en kijken war er uit komt.
  Daar gaan we weer brommers autos grasmaaiers tractors vrachtwagens ventilators spelende kinderen enz enz.
  Wie durft zo een meting te doen........
  "stil ff ik hoor een vliegtuig."
  mooi slogan toch???

  reageer
 • Harry

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  @Sander: de enige peiling over Lelystad Airport op basis van een objectieve steekproef onder de bevolking is 14 september 2017 door I&O Research gepubliceerd. Een meerderheid van de bevolking is voor Lelystad Airport, zowel landelijk, als binnen een straal van 30km rond de luchthaven. Werd er maar een referendum georganiseerd, dan waren we al van dat jarenlange gezeur van de minderheid af. Dan was Lelystad Airport al open geweest.

 • Jaap

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Geen geluidsoverlast? De overheid weigert dat te onderzoeken. Komt met vage berekeningen die 2X aantoonbaar de plank volslagen mis laan! De gierende herrie van start en landingsbanen is NIET onderzocht! Geluidsbeperkende maatregelen= 0, helemaal niets!! Dan hebben we het nog niet over de levens-gevaarlijke aanvliegroutes of de enorme milieuvervuiling.

 • Sander

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Als er een referendum over dit vliegveld zou komen dan zal blijken dat 98% van de Nederlanders tegen dit vliegveld is. Voor de politiek is dit voldoende om er dan juist voor te zijn. Zo werrkt dat al decennialang in de politiek. Ze zijn er alleen om de belangen van een minderheid te dienen. Zie ook de referenda over de Europese Grondwet en het Oekraine verdrag. Ook daarbij had de politiek lak aan de meerderheid en koos voor de minderheid.

 • Henk

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Wat is ook alweer draineren? Toch eens opzoeken..... Ik neem aan dat u tegen de markerwadden bent want dat ligt in het water

 • Lampie

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Och och och woedend zijn ze weer of nog. Mensen stop je energie in iets goeds.

  reageer
 • Mario

    Za 15 december 2018 Zaterdag 15 december 2018

  Dat doen ze! Ze demonstreren voor een gezond. veilig en leefbaar Nederland,voor nu en de toekomst van hun(klein) kinderen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert