Eerste sneeuw zorgt voor problemen, vooral op het spoor

FLEVOLAND • Zo 16 december 2018 | 10:59 • Zondag 16 december 2018 | 10:59

De eerste sneeuw van het seizoen heeft meteen voor hinder gezorgd. De NS had zondag problemen met een aantal wissels waardoor de treinen tussen Lelystad en Zwolle niet meer konden rijden. Passagiers werden met bussen vervoerd. Spoorwegbeheerder Prorail wist de problemen rond 13:30 te verhelpen.

Tussen Almere en Amsterdam reden geen intercity's als gevolg van een wisselstoring. Op dit traject reden alleen sprinters. Rond 13:00 uur konden de intercity's weer het spoor op. Het duurde even voordat alle treinen volgens het spoorboekje reden.

Op de A6 is zondagochtend ter hoogte van Lelystad een auto van de weg geraakt. Volgens de politie als gevolg van onverwachte gladheid. De meeste wegen zijn weer goed te berijden.


De sneeuw trok in de nacht vanuit het zuidwesten naar het noordoosten. De eerste vlokken vielen rond middernacht in Almere. Niet veel later ook in Noordoostpolder. De sneeuw is inmiddels grotendeels verdwenen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel