PR-man Martin Luther King spreekt in Almere

ALMERE • Zo 16 december 2018 | 18:11 • Zondag 16 december 2018 | 18:11

Iedereen heeft wel eens de bekende I Have A Dream-speech van Martin Luther King gehoord. Minder bekend is Harcourt Klinefelter, de PR-man van Martin Luther King. Hij stond de dominee bij, nam zijn toespraken op en stuurde deze naar de media. Op 15 januari komt Klinefelter naar Almere.

Op de 90ste geboortedag van Martin Luther King komt Klinefelter praten over de voorvechter voor de mensenrechten bij poppodium De Meester in Almere Stad. Speech-ambassadeur Jonathan Baij organiseert de avond over diversiteit en respect.

"Laten we alsjeblieft doorgaan om elke vorm van apartheid uit te bannen"

— Jonathan Baij

"Ik kwam hem laatst tegen bij een boekpresentatie en vroeg of hij dit wilde doen", vertelt Baij. "Hij zei meteen ja." Klinefelter woont al tientallen jaren met zijn vrouw in Nederland. "Toentertijd ging het om rassensegregatie in Amerika en nu kunnen we kijken wat er allemaal wel en niet veranderd is", vertelt Baij. "Het thema is daarom 'Keep moving forward'; laten we alsjeblieft doorgaan om elke vorm van apartheid uit te bannen."

Toegang tot de avond in Poppodium De Meester in Almere is gratis. Geïnteresseerden moeten wel reserveren. De EO maakte eerder dit jaar een documentaire over Harcourt Klinefelter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel