Cafébaas 't Poortershuys moet noodgedwongen stoppen

CREIL • Di 18 december 2018 | 19:25 • Dinsdag 18 december 2018 | 19:25

De eigenaar van café 't Poortershuys in Creil stopt ermee. Jan Kluin runt het café al elf jaar, maar moet door gezondheidsredenen stoppen. Op 21 december sluiten de deuren.

Kluin noemt zijn café 'Het hart van Creil'. Het ligt centraal in het dorp en het is echt een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Kluin hoopt dat iemand zijn café wil overnemen.

Kluin heeft jaren geleden een auto-ongeluk gehad en heeft chronische rugpijn. De keuze was voor hem niet zo moeilijk: "Mijn arts zei als je zo doorgaat kun je een rolstoel gaan bestellen. Of je gaat stoppen, zodat je nog kunt lopen en je hobby's uit kunt oefenen".

Een letterlijke 'publiekstrekker'
Een blikvanger in café 't Poortershuys is de bar. In de toog is een tractor gemonteerd. "Het is een echte publiekstrekker. Zowel voor mensen van het land, als voor mensen die voor het eerst komen. Iedereen kijkt ernaar en maakt foto's", aldus Kluin.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel