Vervuilde grond gebruikt bij uitbreiding zorgcentrum

ALMERE • Wo 19 december 2018 | 16:52 • Woensdag 19 december 2018 | 16:52

Bij de uitbreiding van een Almeerse zorgvestiging van Triade is vervuilde grond gebruikt. Dat laat een woordvoerder van de organisatie woensdag weten.

De vervuilde grond is geleverd door firma Vink uit Barneveld. Het zou gaan om zo'n 64 ton die eind 2015 gestort is. Het zand is gebruikt bij de bouw van extra ruimtes in een zorgcentrum aan de Johan Sebastien Bachweg. Daar verblijven mensen met een verstandelijke beperking.

In een rapport van de GGD staat volgens de woordvoerder van Triade dat de grond nooit gebruik had mogen worden voor bouwdoeleinden. Uit hetzelfde rapport blijkt volgens haar dat de grond geen gevaar voor de gezondheid vormt.

Triade laat nu zelf aanvullend onderzoek doen naar de veiligheid van de grond. "We willen absoluut geen risico nemen", vertelt de woordvoerder.

Naast Almere, is de vervuilde grond van Vink in negen andere gemeenten gebruikt, zo blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland. Het gaat onder meer om de gemeenten Laren en Apeldoorn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel