Extra geld voor buitendijkse haven bij Urk

URK • Wo 19 december 2018 | 23:19 • Woensdag 19 december 2018 | 23:19

De provincie trekt extra geld uit voor de buitendijkse haven bij Urk. Het bedrag is geheim, omdat die informatie marktgevoelig is. De provincie trok eerder, samen met de gemeenten Urk en Noordoostpolder en het Rijk, al zeven miljoen euro voor de haven uit.

Om de aanleg van de maritieme servicehaven mogelijk te maken, is meer geld nodig, zo zei gedeputeerde Jan Nico Appelman. Tegelijk vroeg hij vier miljoen euro te reserveren voor mogelijke financiële tegenvallers door het project. Provinciale Staten stemden woensdagavond in met het voorstel.

Komst haven blijft onzeker
Ondanks de extra bijdrage is de komst van de haven nog lang niet zeker. Er loopt nog een rechtszaak tegen de aanleg bij de Raad van State. Bovendien is er, ondanks maandenlange onderhandelingen, nog steeds geen overeenkomst over de grond. Die is eigendom van het Rijk.

Gedeputeerde hoopt spoedig op deal
Volgens gedeputeerde Appelman verlopen de gesprekken met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat inmiddels zeer voorspoedig. Hij hoopt begin 2019 een deal te sluiten.

De buitendijkse haven is al jaren een grote wens van Urk, Noordoostpolder en de provincie. Hij moet ruimte bieden om grote schepen te bouwen en verbouwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel