Golfbaan wordt zonnepark

ZEEWOLDE • Do 20 december 2018 | 11:17 • Donderdag 20 december 2018 | 11:17

De Cammingha groep, eigenaar van de golfbaan Golf4all in Zeewolde, gaat op de 18-holes baan een zonnepark aanleggen. Dat bevestigt Hubert Peek van het bedrijf. Hij laat weten dat het al jaren niet lukt om de exploitatie sluitend te krijgen. De 9-holes par-3 baan blijft wel bestaan. Donderdagavond worden de leden van de Golfclub Harderwold bijgepraat over de toekomstplannen. In 2019 kunnen zij nog op de 18-holes baan spelen.

Minder populair
"Toen wij twaalf jaar geleden de nieuwe baan ontwikkelden, had de club 600 leden en was de gezamenlijke ambitie om door te groeien naar 900 leden,'' zegt Peek. "Maar in plaats van groei nam het ledental elk jaar af en nu heeft de club 320 leden. Golf is minder populair en de mensen die spelen, kopen steeds vaker ergens een greenfee in plaats van dat ze lid worden en voornamelijk op één baan spelen. Dat maakt het rendabel exploiteren van een 18-holes baan onmogelijk,'' is de conclusie van Peek.

Omgevingsvergunning
Toen de provincie Flevoland in juni de Structuurvisie Zon presenteerde, was dat voor de Cammingha groep reden om de mogelijkheden van een zonnepark te onderzoeken. "Op het grondgebied van Zeewolde is 95 hectare gereserveerd voor zonne-energie. Binnenkort gaan wij een omgevingsvergunning aanvragen,'' meldt Peek.

Unigolf
Eerder werd bekend dat Unigolf, de eigenaar van de 18-holes golfbaan in Lelystad, ook na 2019 stopt met de exploitatie van de baan. Het bedrijf wil de grond deels gebruiken voor het bouwen van woningen, maar de gemeente Lelystad heeft al laten weten niet van plan te zijn het bestemmingsplan te wijzigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel