Planning Floriadewijk krap maar haalbaar

ALMERE • Do 20 december 2018 | 21:06 • Donderdag 20 december 2018 | 21:06

De planning is krap, maar vastgoedontwikkelaar Amvest en de gemeente Almere rekenen erop dat zij het Floriadeterrein op tijd gereed hebben voor de Floriade van 2022.

Dat zeiden wethouder Loes Ypma en algemeen-directeur Heleen Aarts van Amvest donderdagmiddag bij de ondertekening van de ontwikkelingsovereenkomst voor het Floriadeterrein. Voor 300 miljoen euro gaat Amvest het gebied voorbereiden voor de wereldtuinbouwtentoonstelling en er woningen bouwen.

Eerste woningen halverwege 2020
Nadat aannemer Dura Vermeer het terrein in 2019 gereed maakt voor bebouwing, zullen er halverwege 2020 de eerste woningen verrijzen. Die doen tijdens de Floriade dienst als paviljoen en zullen na de Floriade worden aangeboden als huurwoningen.

Voorafgaande aan de Floriade worden er ongeveer 330 woningen gerealiseerd en na de tentoonstelling de overige 330. Bij elkaar komen er in de eerste fase dus 660 woningen, waarvan 60 op het water. Het gaat om zowel zelfbouw als projectmatige bouw.

Project volgt strakke planning
Volgens Aarts vormt tijd het grootste risico, maar er ligt een strakke planning op het project. De ervaringen in de samenwerking met de gemeente bij het project Duin in Almere Poort geven Amvest het vertrouwen dat de planning realistisch is. Wethouder Ypma zegt dat Amvest 'ruim op tijd' voor de Floriade de bouwactiviteiten moet hebben afgerond. Het streven is eind 2021.

Pas na de Floriade is de bouw van nog eens duizend woningen aan de orde. De gemeenteraad heeft eind november ingestemd met een onderzoek naar de extra woningen, omdat de woonwijk anders 7,6 miljoen verlies oplevert. Amvest en de gemeente moeten de plannen voor de extra huizen nog uitwerken. Zij zullen hierover een aparte ontwikkelingsovereenkomst tekenen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel