Flevokust Haven verwerkte al duizenden containers

LELYSTAD • Za 22 december 2018 | 16:41 • Zaterdag 22 december 2018 | 16:41

Al een half jaar worden er containers verscheept van en naar de nieuwe Flevokust Haven in Lelystad. In die eerste zes maanden heeft gebruiker CTU zich al helemaal weten te settelen.

Volgens terminalmanager Kees Vlaar van CTU is het eerste halfjaar voorspoedig verlopen. "Momenteel hebben we het iets rustiger wegens de feestdagen, maar we mogen niet klagen", legt hij uit. "Import en export naar verschillende delen van de wereld is niet altijd voorspelbaar, maar de vooruitzichten zijn goed."

Droogte
De haven is bedoeld voor transport van goederen van en naar zeehavens zoals die van Rotterdam en Antwerpen. Voor een groot deel gaat het om de afvoer van agrarische producten, maar er zullen ook industriële goederen worden verladen.

Inmiddels hebben duizenden containers met een laadgewicht van ongeveer 30.000 kilo in de haven gestaan. Toch ging niet alles van een leien dakje. Tijdens de droge periode van het afgelopen jaar was het daarom ook een stuk rustiger in de haven. Dat kwam vooral doordat de oogst van uien tegenviel.

Werkgelegenheid
Sinds de opening is het aantal containers in de haven flink gegroeid. Vlaar verwacht dat die groei nog wel door zal blijven gaan. En dat is goed voor de werkgelegenheid. "Vacatures voor bijvoorbeeld chauffeurs en machinisten kunnen we gelukkig nog redelijk goed opvullen", aldus Vlaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel