ONS boos over 120.000 euro voor incomplete website

NOORDOOSTPOLDER • Zo 23 december 2018 | 9:33 • Zondag 23 december 2018 | 9:33

Politieke partij ONS Noordoostpolder vindt dat de gemeente te makkelijk is omgegaan met 120.000 euro voor het opzetten van het digitale platform NOPLINC. Deze website is bedoeld om lokale ondernemers samen te brengen, zodat ze werk aan elkaar kunnen uitbesteden.

Op 1 december jl. hadden er minimaal 500 ondernemers actief moeten zijn op het platform, maar dat werd absoluut niet gehaald: het waren er minder dan de helft. Ook de website zelf is nog niet af. Zo ontbreken er nog verschillende functies.

Wanprestatie
Fractievoorzitter Berthoo Lammers (zelf oud-ICT'er) vindt dat de websitebouwer een wanprestatie heeft geleverd en dat de gemeente dit veel te laat heeft gezien. ONS wil dat de gemeente de oorspronkelijke subsidie van 100.000 euro terugvordert. Ook is de partij boos dat de gemeente onlangs nog eens 20.000 euro extra uitgaf verstrekte om de website te verbeteren.

ONS stelde onlangs al schriftelijke vragen over de zaak. Burgemeester en wethouders antwoordden daarop dat ze de subsidie niet terugvorderen omdat dit 'een moeizame weg zou worden'. Ze zeggen bovendien nog steeds het vertrouwen te hebben in NOPLINC. De gemeente vindt het positief dat de websitebouwer zelf meldde dat belangrijke functies nog ontbreken. Zo zou de inlog eenvoudiger moeten worden gemaakt. Volgens Lammers had de huidige website niet meer dan 15.000 euro hoeven te kosten.

Meten met twee maten
ONS vindt dat de gemeenteraad opnieuw naar de zaak moet kijken en dat de website zo snel mogelijk op de agenda gezet moet worden. Volgens de fractievoorzitter wordt er met twee maten gemeten. Er moet voor veel lagere subsidies uitgebreid verantwoording afgelegd worden en geld terugbetaald worden, wanneer er niet aan alle voorwaarden voldaan is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel