Toekomst Poppen- en Kinderwagen Museum onzeker

LELYSTAD • Do 27 december 2018 | 15:32 • Donderdag 27 december 2018 | 15:32

De toekomst van de stichting Poppen- en Kinderwagen Museum uit Lelystad hangt aan een zijden draadje. De stichting zoekt naar een ruimte om haar ruim 800 klassieke kinderwagens tentoon te stellen maar heeft niet genoeg geld om de volledige huur te betalen. De collectie staat nu al ruim een jaar opgeslagen in een loods, maar de eigenaar wil die ruimte terug. Als er op korte termijn geen oplossing komt, trekt de stichting de stekker eruit.

Het museum is het gevolg van een uit de hand gelopen hobby van het echtpaar Rob en Nelly Sloep. Vijf jaar geleden openden ze het museum in een oud schoolgebouw op industrieterrein Noordersluis in Lelystad. Ze moesten verhuizen omdat het pand werd verkocht. De collectie werd verhuisd naar Zwolle maar ook daar moest het museum weer weg.

De stichting is nu op zoek naar een vaste locatie voor de kinderwagens maar heeft daarbij wel financiële hulp nodig. De stichting zegt al meerdere keren de gemeente Lelystad om hulp te hebben gevraagd, maar die zou niet willen bijspringen. Een crowdfundactie leverde tot nog toe zo'n 200 euro op. "Het grote struikelblok blijft dus de financiering. Onze hoop is dat een organisatie of persoon ons wil helpen deze cyclus te doorbreken zodat we het museum voort kunnen zetten in een passende omgeving."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel