Veel lawaai in vuurwerkvrije zones

ALMERE • Di 1 januari 2019 | 3:16 • Dinsdag 1 januari 2019 | 3:16

De vuurwerkvrije zones in Almere zijn tijdens de jaarwisseling maar nauwelijks nageleefd. Op in totaal zeven plekken hadden bewoners een 'vrijwillig vuurwerkvrije zone' met elkaar afgesproken. Toch was er weinig van te merken in de stad.

Zo wisten veel bewoners in de Audrey Hepburnstraat en rondom het Laterna Magikapark van niets. "Ik ben verrast. Wij hebben niets gehoord. We gaan zo gewoon lekker knallen want we hebben een doos vol met vuurwerk", aldus een bewoner.

Ook waren er bewoners die het pas hoorden op het laatste moment. "Wij kregen op oudejaarsdag pas een briefje in de bus. "Wij hebben gewoon vuurwerk afgestoken en de rest van de buren ook", vertelt een bewoner aan het Sweelinckplantsoen.

De bewoners van de Telemannstraat en de Rameaugracht, in totaal zo'n twintig woningen, hielden zich wel bewust of onbewust aan de vuurwerkvrije zone. Het was de enige plek in de stad waar geen enkele vuurpijl of rotje werd afgestoken. Ook hingen daar borden met daarop de aankondiging van de vuurwerkvrije zone.

"Hier aan de overkant van de straat wordt genoeg afgestoken. Ik ga wel voor het raam staan", vertelt een bewoner in de Telemannstraat.

Een bewoner van de Rameaugracht is blij met de vuurwerkvrije zone. "Het is een goed begin en ik hoop dat het de komende jaren doorzet. Vooral voor de huisdieren hoop ik dat het vuurwerk stopt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (38)

 • Anoniempje

    Do 3 januari Donderdag 3 januari

  Er raken meer mensen gewond in het verkeer en tijdens uitgaansgelegenheden dan er slachtoffers vallen door vuurwerk! Gelul elke weer van die idioten die alles voor een ander willen verpesten.

  reageer
 • Karel

    Do 3 januari Donderdag 3 januari

  U heeft er geen heldere kijk op. Het zijn juist de vuurwerkafstekers die het voor het gros van de Nederlanders verpesten. 80% van de Nederlanders vindt inmiddels dat oudjaar niet meer zo kan worden "gevierd" als nu. Dit jaar maar liefst een verdubbeling van incidenten t.o.v. vorig jaar, en opnieuw doden en vele gewonden. En dan heb ik het niet eens over de financiële en materiële schade die we allemaal mogen ophoesten en het milieu-effect.

 • KC

    Wo 2 januari Woensdag 2 januari

  Het vuurwerk was aan de randen en buiten de vuurwerkvrije zones. Dat kan je duidelijk aan de beelden zien.

  reageer
 • Herman

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Mijn hond is alle dagen banger voor scooters, met teveel decibellen ,dan voor 1dag vuurwerk.
  Vraag ik toch ook niet om de scooters te verbieden.
  Vuurwerk, wat ik overigens ook gewoon afsteek met vele buren zonder dat er vechtpartijen, vernielingen en/vuurtornados waren.
  Incidenten niet goedkeuren en zeker zo nodig zwaar bestraffen maar niet als de norm bestempelen.
  Daarmee schaar je alle (nog) normale Nederlanders over 1kam.
  En nu niet zeggen dat het niet normaal is om vuurwerk af te steken want dan zijn de tegenstanders nog steeds in de minderheid dus wie is er dan normaal?
  En over ongelukken of erger,
  Straks bij de wintersport vakantie even tellen hoeveel mensen daarbij gewond raken of erger, is vele malen groter dan tijdens oud en nieuw.
  Afschaffen?

  reageer
 • Rob.Erto

    Wo 2 januari Woensdag 2 januari

  Een inhoudelijke discussie op argumenten is blijkbaar niet voeren. En dat is precies hetzelfde als met de Zwarte Pieten discussie.

 • hmm

    Wo 2 januari Woensdag 2 januari

  helemaal de spijker op z'n kop. sneu groepje beroepszeurders die via en met behulp van de media hetzelfde willen veroorzaken in de maatschappij als met de zwartepieten discussie... tweespalt en verdeling.

 • Sjakie

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Die onderzoeken van het AD kloppen nooit. Net als die fake tests van ze.
  En blijkbaar waren ook hier niet alle bewoners op de hoogte.
  Als mijn buren het vuurwerkvrij verklaren zonder mijn medeweten koop ik juist een grote doos extra zwaar. Overleg is prima maar dan moet er ook wel met iedereen overlegd worden.

  reageer
 • Johan

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Als ik het artikel lees dan was de vraag om een vuurwerkvrije zone niet gedeeld door de gehele zone. Men wist het zelfs niet eens. Hebben de tegenstanders van vuurwerk hun mening weer een opgedrongen aan de meerderheid? Het is maar een vraagje hoor.
  Overigens ligt er een onderzoek van het AD. Daar blijkt dat de overgrote meerderheid tegen een vuurwerkverbod is. Boven de 60%
  Is het niet zo dat dit ook speelt bij de energietransitie en over zwarte Piet wil ik het al helemaal niet hebben.

  reageer
 • Karel

    Wo 2 januari Woensdag 2 januari

  @OMG Zeker al dagen geen nieuws gezien of gehoord? Leeft u onder een steen? Dit jaar sowieso twee doden en vele (ook zwaar)gewonden. Het aantal incidenten (dat zijn het eigenlijk al lang niet meer) is ook dit jaar weer schrikbarend gestegen, net als het aantal huisbranden en de grove belemmeringen van hulpverleners. Scheveningen? Zeker niks van gezien? Googelt u het allemaal rustig,ook van eerdere doden.

 • OMG

    Wo 2 januari Woensdag 2 januari

  Heer RobErto u heeft het steeds over enkele doden, maar noem er eens een paar die door vuurwerk om het leven zijn gekomen? In de laatste 5 jaar schiet mij er maar 1 te binnen. Vorig jaar in Swifterbant.

 • Rob.Erto

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  U wilt een parallel trekken tussen Sinterklaas (kinderfeest) en jaarlijks vuurwerk (enkele doden, vele gewonden, vernielingen, massale inzet hulpdiensten)?

 • laat alle reacties zien
 • Hmm

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Sneu volk dat altijd overal op tegen is. Iedereen is opgegroeid met vuurwerk, waarom moet dat dan nu ineens door het negativisme van een hele kleine groep verboden worden?

  reageer
 • Rob.Erto

    Wo 2 januari Woensdag 2 januari

  Ik vind het verschrikkelijk dat er elk jaar rond oud&nieuw vele vernielingen worden aangericht, hulpverleners worden aangevallen, vele mensen gewond raken en er enkele doden vallen. U noemt mij daarom sneu? U vindt dat blijkbaar normaal..........

 • hmm

    Wo 2 januari Woensdag 2 januari

  Tsja het is maar hoe je dat bekijkt, dat is niet anders dan in het verkeer...... tijdens sportevenementen, .......klassiekers of derbies bij het voetbal...... moeten we dat dan ook allemaal maar verbieden?

 • Rob.Erto

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Enkele doden, vele gewonden, vernielingen en vechtpartijen, massale inzet hulpdiensten; die gehinderd worden tijdens hun werk vuurtornados in Scheveningen. Sneu?

 • Almere Hout

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  We kopen als straat gezamelijk vuurwerk in en dit jaar wat extra ivm mogelijk toekomstig vuurwerk verbod. Om 23:00 begonnen en om 01:30 was het op. Daarna lekker gezellig wat drinken bij elkaar. Vuurwerk brengt ons gezellig bij elkaar.

  reageer
 • bas

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  best triest als alleen het vuurwerk jullie samen brengt, de rest van het jaar praten jullie niet met elkaar en zien jullie elkaar dus nier?

 • Peter

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Wil er niet dood gevonden worden

 • Sandra

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Gemeenten zouden het slimmer aan moeten pakken denk ik. Op voorhand in nieuw te bouwen woonwijken een algeheel vuurwerkverbod die nadrukkelijk onder de aandacht gebracht wordt bij de verkoop van kavels en woningen. Mensen kunnen dan kiezen of ze daar willen wonen of niet en kunnen achteraf niet klagen dat ze vuurwerk af willen steken. Dit zou wel eens een heel slimme verkooptruc kunnen zijn voor nieuwe woonwijken.

  reageer
 • pieter de oude

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Afspraken maken in vrijstaat Almere, hoe verzin je het.

  reageer
 • Baros

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  In Kruidenwijk werd met carbid gewerkt.
  Dat was lachen!
  Moet kunnen, toch?

  reageer
 • Gillende geile keukenmeiden

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Afschaffen dat vuurwerk en liefde met elkaar zoeken.

  reageer
 • Dennis

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Dus een paar zuurpruimen uit de straat beslissen samen dat de straat een "vuurwerkvrije zone" wordt, zonder daar de bewoners van op de hoogte te brengen die wel van vuurwerk houden en dan achteraf gaan roepen dat die mensen asociaal zijn, omdat ze zich niet aan de vuurwerkvrije zone hebben gehouden!

  Dat deze praktijken gingen plaatsvinden zag je natuurlijk al van mijlen ver aankomen en het was bij voorbaad ook al een belachelijk idee.

  Volgende jaarwisseling kunnen deze paar bewoners gewoon lekker de azijnproeverij op een vuurwerkvrij vakantiepark gaan houden. Die zijn er meer dan genoeg!

  reageer
 • Tsja

    Wo 2 januari Woensdag 2 januari

  Baros, aangezien de tegenstanders in de minderheid zijn, stel ik voor dat die naar de Noordpool gaan genieten van het noorderlicht en de rest (ruim 70%) van de bevolking laat genieten van oudejaarsavond zoals we die nu kennen.

 • Baros

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Stuur deze man met vuurwerkliefhebbers naar de Noordpool met vuurwerk.
  Kunnen zij afmaken wat de mensheid vepest heeft op de Pool.
  Geeft ons het laatste beetje Oudejaarsrust.

 • Reinhold

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Afschaffen van het oudnieuw en gewoon aan het werk. Alle feestdagen afschaffen en 365 dagen aan het werk. De grote wens van alle Nederlanders. De Nederlanders hebben hun cultuur allang opgegeven. Als iedereen aan het werk is heb je ook geen tijd om de gekste dingen uit te halen . En met de inkomsten kunnen we de dieren en nog meer vluchtelingen helpen . Ik denk dat wij nog te weinig hebben.

  reageer
 • Sander

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Gewoon verbieden dat vuurwerk. Op een paar dombo’s na heeft niemand er wat aan.

  reageer
 • Alexandros

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Misschien moeten de mensen die geen vuurwerk willen maatregelen nemen met de jaarwisseling zoals ik. Gewoon de stad uit gaan naar een bejaardenoord, dan zit je al gauw erg rustig.

  reageer
 • Mjamjam

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Het illegale is al verboden, het overige is best mooi spul. Het zou mooi zijn als iedereen zich aan de afgesproken tijden hield met afsteken. Maar ik kan mezelf niet echt ergeren als dat al begint vanaf de eerste verkoop dag. Helaas voor wat honden, maar anderen hebben hele jaar last van uw hond. Overal schijt op de stoep en dom geblaf.

  reageer
 • Wilma

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Vuurwerk is een aloude wereldtraditie. Waarom afschaffen. Misschien moet het beter geregeld worden qua illegaliteit en veiligheid. Moeten de goedbedoelende weer eens lijden onder de slechte? En sorry voor de eigenaren van huisdieren. Dit hoort bij de zorg voor je dier. Jij hebt hiervoor gekozen. Die ene keer in het jaar. Moeten we er naar toe dat ieder voor zich op een "eiland" gaat zitten.
  Ondertekend door iemand die doodsbang is voor vuurwerk, maar absoluut tegen afschaffing ben.

  reageer
 • Baros

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Gestructureerd vuurwerk, niet de de bende die het hier is!

 • Jury Roest

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Ja, dat voorspelde ik al. Dit soort 'vrijwillige' initiatieven gaat natuurlijk niet werken. Enige oplossing om die vuurwerktroep de stad uit te krijgen is een algeheel verbod op (consumenten)vuurwerk in Almere. Alleen nog georganiseerd vuurwerk op enkele plekken in de stad, bijvoorbeeld 1 plek per stadsdeel. Van mij mag dit met de volgende jaarwisseling al.

  reageer
 • van Haven

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Denkt u echt dat het dan afgelopen is met de illegale verkoop? Ik verwacht dan nog meer illegaal gevaarlijk vuurwerk. Zo'n show is niks voor mij, veel te massaal. Het zal dan echt niet in elk stadsdeel gehouden worden, wordt veel te duur. Dus een mensenmassa met veel alcohol op 1 plek ... niet mijn idee van een leuke avond ...

 • Bedenker

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Vandaag met zijn allen naar het verpleeghuis om de vergeten opa en oma gelukkig nieuwjaar te wensen. Waar we anders nooit komen. En de avond er voor lekker knallen en zuipen met zogenaamde vrienden. Mentaliteit anno 2019, ik-ik-ik en de rest kan lekker stikken.

  reageer
 • van Haven

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Speak for yourself .... Positief nieuw jaar gewenst!

 • Er kan nog meer bij

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Een jaar lang probeerd de gemeente destad schoon te krijgen ,van zwerfafval en dergelijke met acties .
  Boa,s doen sancties op veroorzaken hiervan eventueel (ASV artikel).
  En met oud en nieuw mag iedereen lukraak alles op straat gooien, klagen bij de gemeente dat er nog vuurwerk bij de weg ligt.
  Elk jaar doe ik een regen dans maar het werkt niet.
  Doe het zoals australie, of andere landen,
  Youtube howe to survive the dutch new years eve , kijk daar maar is naar.

  reageer
 • Ans

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Komt allemaal door de floriade..

  reageer
 • Kees

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Lang leve de mentaliteit 2019
  Ik doe wat ik wil. En wat anderen willen boeit niet
  Dan toch maar een algeheel verbod. Met lekkere hoge boetes.

  reageer
 • Schamende nederlander

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  "Ik ben verrast. Wij hebben niets gehoord. We gaan zo gewoon lekker knallen want we hebben een doos vol met vuurwerk"
  Kortom: ikke...ikke en de rest kan..... wat een mentaliteit tegenwoordig

  reageer
 • Malle Pietje

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Ja bijzonder he. Er wordt wat afgesproken door enkele buurtbewonders en de rest weet van niets en die rest moet zich er maar aan houden. Hoezo ikke ikke ikke.

 • HK

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Wat een verzuurde reacties weer. Azijnzeikend Flevoland gaat weer helemaal los op het onderwerp vuurwerk. Het wordt hoog tijd dat we de verzuring van dit land stoppen. Je zin krijgen door azijn te zeiken is niet de norm. Datgene wat ons als Nederland groot heeft gemaakt moet de norm zijn en blijven: tolerantie en verdraagzaamheid. Tegen mensen die de wet overtreden door vernielingen aan te richten en illegaal vuurwerk te verhandelen of af te steken dient te worden opgetreden. Maar laten we alsjeblieft stoppen met zeuren over vuurwerkvrije zones en bange hondjes en katjes. Het speelt maar een paar weken per jaar. Vooral aan zeurende huisdierbeziiters erger ik me mateloos. Hou op met zeuren en accepteer dat je huisdier bang is. En als je dat niet kunt, begrijp ik niet dat je überhaupt een huisdier in huis hebt. Ik wens u allen een zuurvrij 2019.

  reageer
 • Baros

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Begrijp niet dat U nog in huis woont!

 • HK

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Beste reageerdet op mijn reactie: ieder vuurwerkslachtoffer is er wat mij betreft één te veel. Daar zijn we het roerend over eens. Als je legaal vuurwerk afsteekt en de nodige veiligheidsmaatregelen neemt, kan er nauwelijks iets misgaan. Maar prop je een giertank vol met carbid, dan vraag je om ongelukken. En zoals ik al schreef: tegen hen die de regels overtreden (illegaal vuurwerk, afsteken buiten de gestelde tijden) moet worden opgetreden. Wet is wet. Maar wat voor steeds meer onderwerpen geldt, gebeurt ook rond de vuurwerkdiscussie: een kleine groep wil door te zeuren zijn wil opleggen aan een overgrote meerderheid.

 • BartB

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  @HK, helaas zijn er mensen zoals jij, zelf heb je geen huisdieren en je bezit niet het vermogen om je in te leven in anderen. Dat maakt dat er helaas vuurwerk verboden moeten komen, omdat mensen niet meer het fatsoen hebben om rekening met elkaar te houden. Als ik vandaag (nieuwjaarsdag) over straat loop lijkt het wel of er een slag om Almere heeft plaatsgevonden. Toen ik 30 jaar geleden vuurwerk afstak kreeg ik op mijn donder als ik huisdieren, kinderen en andere mensen ermee lastig viel. Bij vernielingen moest ik de schade zelf betalen. Dus HK, die verzuring veroorzaak je zelf door je opmerkingen over hoe anderen zich zouden moeten gedragen in jouw ogen. En inderdaad, ik denk niet dat jij begrijpt waarom anderen huisdieren hebben.

 • Fred Zuur

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  4 doden en talloze gewonden vindt u gewoon normaal. Talloze kinderen gewond. Vind ik niet normaal. Dit heeft weinig met tollerantie te maken. Het volk jan gewoon niet met vuurwerk omgaan.

 • Rob

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Het is wel duidelijk dat u voor vuurwerk bent maar maak dan de ander niet uit voor azijn pissers terwijl u het goedkeurd dat regels aan de laars gelapt worden.

 • Verdraagzaamheid?

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Wonderlijke reactie als men vuurwerk afsteekt buiten de regulerende afsteek tijden.Als je spreekt over weken.

 • De Sjaak

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Dat mensen nog zo naïef kunnen zijn dat ze wel vrijwillig rekening houden aan andere mensen en dieren .
  Enige wat ook hier helpt zijn keiharde sancties.
  Maar ja we leven in een slappe laffe gemeenschap waar aso zijn en misdaad loont.

  reageer
 • Dr. Jake

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Word eens tijd voor een algeheel en landelijk verbod. En diegene die dan gepakt wordt mag zijn vuurwerk verplicht in de hand vasthouden totdat het afgaat en/of op 1 januarie meeheloen opruimen in de stad.

  reageer
 • Malle Pietje

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Verplicht vasthouden in de hand... U hebt op 1 januari al de prijs voor de meest kansloze reactie van 2019.
  Gefelicteerd. Geniet er van...

 • Wimpie

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Een afspraak moet van 2 kanten komen. Dat is hier niet het geval. Ik snap echt werkelijk waar niet waar iedereen zich zo druk om maakt. Het probleem zit hem in al die azijnzeikers in dit land. Voor sommige mensen is dit simpelweg een feest waar vuurwerk bijhoort. Het is maximaal 2 dagen per jaar. Als iedereen dit gewoon accepteert is er helemaal niets aan de hand. Maar nee hoor. Altijd mensen die zich overal druk om maken en iets te zeuren hebben. Deze mensen denken pas alleen maar aan zich zelf!!

  reageer
 • Rob.Erto

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Enkele doden, vele gewonden, vernielingen en vechtpartijen, massale inzet hulpdiensten, vuurtornados in Scheveningen. Idd, waar maken we ons druk over tijdens dit gezellige feest met vuurwerk.

 • Gebruiker

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Gebruiker

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Matja

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Weer een typisch voorbeeld van wat mensen elkaar willen vertellen wat anderen wel of vooral niet mogen doen! We wensen elkaar een gelukkig nieuwjaar, maar respect en/of begrip voor elkaars gedrag omdat “ik” er ook last van heb is er nauwelijks. Kort Hollands.
  Ik wens iedereen een fijn nieuw jaar en blijf vooral lekker zeuren op elkaar!

  reageer
 • Ben

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Eens

 • Wicht

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Verrassend hoor. Men spreekt iets af en men houdt zich er niet aan. Mensen die vuurwerk afsteken zijn gewoon aso’s, niets meer en niets minder. Het verbaast mij in elk geval niet. Erg jammer trouwens, want hoe moeilijk is het om een wens van iemand te respecteren.

  reageer
 • Tjak

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Ah dus omdat buren geen vuurwerk willen een bepalen het is vuurwerk vrij moet ik daarin mee? Dacht het niet ik bepaal zelf wel of I vuurwerk afsteken en op mijn eigen terrein. Daarom ben ik dus een aso omdat ik mij niet laat dwingen iets te doen wat ik niet wil? En qua dieren heb er zelf twee waarvan een bang en dat regel je zelf met je dieren heeft een andere niks mee te maken.

 • Tinus plotseling

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Kan inderdaad toch niet zo moeilijk zijn iemands wens te accepteren. Ik wens vuurwerk af te steken voor m'n deur.

 • Ruub

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  En zo wordt langzaam maar zeker alle leuke dingen verboden voor het volk.

  reageer
 • Janmaat H.

    Wo 2 januari Woensdag 2 januari

  helemaal met je eens Ruub. Vuurwerk, Sinterklaas, wandelen in OVP, autorijden, sportevenementen, autoracen en zo kunnen we nog wel even doorgaan..... alles wordt verziekt door de kleine groep beroepsklagers die hard schreeuwen en van de media ook nog een platvorm krijgen.

 • Baros

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  U spreekt toch hopelijk niet voor het hele volk?
  Heer beware mij!

 • ALi

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Kijk de gemeente draait de situatie om. Wij als bewoners moeten met elkaar afspreken waar niet afgestoken moet worden. Echter de meningen verschillen dus je komt er samen niet uit. Je moet natuurlijk ook de ander respecteren die vuurwerk wil afsteken en niet tien meter verder wil lopen. Daarom moet de gemeente een algeheel vuurwerk verbod opleggen en bepaalde zones inrichten waar wel afgestoken mag worden. Dat hele vuurwerk verhaal is onzinnig. Algehele verloedering van de samenleving die ons handevol met geld kost.

  reageer
 • Ben

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Grappig dat je begint met een goede benadering en eindigt met een doorgeslagen visie waar het mist aan respect voor mensen die het niet centraal willen.

 • Mikey

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Kortom, zelfregulatie werkt niet in Neferland. Vanaf het eerste verkoopmoment kun men al niet wachten op de toegestane afsteektijden. Dagenlang knalt het, en gehoord fe zwaarte van de knallen, zijn het niet de jongsten die het doen.
  Het egoistische ‘ik ga lekker knallen en kan me niet schelen wat anderen daarvan vinden’ is typische Hollands. En dan hebben het nog niet over het milieu-effect.
  De enige remedie is afschaffen en verbieden.

  reageer
 • Ben

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Ja en laten we dan ook verbod op alcohol roken vet suiker en voor de tv en achter de smartphone afschaffen. Get a life laten we stoppen met die betutteling.

 • Jond

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Dit kan toch geen verrassing zijn lijkt mij.......

  reageer
 • Ezther

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Niet zeuren en ga genieten van 2019.

  reageer
 • Ed

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  En "zeuren" mensen wél, dan verdienen zie die baksteen door hun raam, Ezther??
  Want dát gebeurt namelijk.

 • Ed

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Ik begrijp die roep om vuurwerkvrije zones wel. Een vuurwerkshow om 24:00 uur is prachtig. Maar (dit keer twee) doden, gewonden plus dagenlang zware overlast en treiterijen. Deze "traditie" heeft duidelijk een keerzijde......
  Iedereen een goed en gezond 2019 gewenst!!

  reageer
 • Janmaat H.

    Wo 2 januari Woensdag 2 januari

  Misschien moeten we verkeer dan ook maar afschaffen. Daarbij vallen dagelijks ook tal van onnodige gewonden en doden.

 • Ed

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  @van Haven
  Dan krijgen die hooligans wat mij betreft een levenslang stadionverbod plus een enkelband met oudjaar. Want het zijn volgens mij dezelfde types die én het voetbal én oudjaar verzieken.

 • van Haven

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Schaffen we ook het voetbal af vanwege de keerzijde, hooligans ...?

 • Ed

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  @Ben
  Zoals ik zei: met mooi vuurwerk is niets mis. Maar asociaal treitergedrag, doden en gewonden hoeven we niet op de koop toe te nemen. Wat heeft dat met zombies te maken?

 • Ben

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Zoals alle leuke dingen een keerzijde hebben. De keerzijdes moeten niet leiden tot een leven als een zombie.

 • Goedbegin 2019?

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Vuurwerk met een luchtje?
  Het zal misschien voor vuurwerk liefhebbers en winstmakers o.a. de overheid( rutte en gevolg) geen gewenste reactie zijn.Het wordt tijd dat het anders moet met al dat vuurwerk!Echt vannacht op verschillende plaatsen geweest, er zat zeer zwaar vuurwerk bij.Ook de siervuurpijlen gaven flinke drukgolven.Er is totaal geen controle ,men tolereert vreemd genoeg het opjagen van dieren.
  Iedereen heeft maar over duurzame energie (dus groen) maar wel onder tussen de boel vergiftigen met kruitdampen .

  reageer
 • de vries

    Wo 2 januari Woensdag 2 januari

  Hoezo ' het moet echt anders' ?? Waarom? Wat een onzin reactie is dit zeg.

 • Ben

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Och gut . Rutte is de schuldige ? Men tolereert opjagen van dieren ?? Ik ken niemand die dat tolereert. Blijkbaar bepaald je eigen blik je eigen visie maar of die realistisch is ? Ik zou zeggen have a happier life in 2019

 • Anoniem

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Helemaal gelijk!

 • Henk E

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Nou, we hebben met zijn allen genoten in de straat van het vuurwerk. We hebben juist een vuurwerkzone ingesteld waar centraal van 23:45 tot 01:00 vuurwerk de lucht in is gegaan. Daarna weer rust in de straat en lekker bij de buren op de borrel. Het is nu 3:40 en de koek is op. Nee zeker geen paniekvoetbal met een vuurwerkvrije zone in de wijk. Het hoort er nu eenmaal bij.

  reageer
 • van Haven

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Mooie oplossing!

 • almeertje

    Di 1 januari Dinsdag 1 januari

  Top. Anders mag er straks helemaal niks meer. Alleen de vernielingen vind ik erg.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert