Veel lawaai in vuurwerkvrije zones

ALMERE • Di 1 januari 2019 | 3:16 • Dinsdag 1 januari 2019 | 3:16

De vuurwerkvrije zones in Almere zijn tijdens de jaarwisseling maar nauwelijks nageleefd. Op in totaal zeven plekken hadden bewoners een 'vrijwillig vuurwerkvrije zone' met elkaar afgesproken. Toch was er weinig van te merken in de stad.

Zo wisten veel bewoners in de Audrey Hepburnstraat en rondom het Laterna Magikapark van niets. "Ik ben verrast. Wij hebben niets gehoord. We gaan zo gewoon lekker knallen want we hebben een doos vol met vuurwerk", aldus een bewoner.

Ook waren er bewoners die het pas hoorden op het laatste moment. "Wij kregen op oudejaarsdag pas een briefje in de bus. "Wij hebben gewoon vuurwerk afgestoken en de rest van de buren ook", vertelt een bewoner aan het Sweelinckplantsoen.

De bewoners van de Telemannstraat en de Rameaugracht, in totaal zo'n twintig woningen, hielden zich wel bewust of onbewust aan de vuurwerkvrije zone. Het was de enige plek in de stad waar geen enkele vuurpijl of rotje werd afgestoken. Ook hingen daar borden met daarop de aankondiging van de vuurwerkvrije zone.

"Hier aan de overkant van de straat wordt genoeg afgestoken. Ik ga wel voor het raam staan", vertelt een bewoner in de Telemannstraat.

Een bewoner van de Rameaugracht is blij met de vuurwerkvrije zone. "Het is een goed begin en ik hoop dat het de komende jaren doorzet. Vooral voor de huisdieren hoop ik dat het vuurwerk stopt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel