Konikpaarden binnen maand weg vanwege dreigend voedseltekort

LELYSTAD • Do 3 januari 2019 | 15:27 • Donderdag 3 januari 2019 | 15:27

Een groot deel van de konikpaarden in het Lelystadse Oostvaardersveld wordt binnen een maand verhuisd naar andere natuurgebieden in Nederland. Zeker 60 van de 90 dieren worden verplaatst.

Het Oostvaardersveld maakt onderdeel uit van het Oostvaardersplassengebied, maar er wordt een ander beleid gevoerd. De paarden zijn tammer en worden beschouwd als gehouden dieren. Het is daarom verplicht om de beesten bij te voeren als er te weinig eten is. In de Oostvaardersplassen bestaat die verplichting niet.

De kudde in het Oostvaardersveld is de afgelopen jaren flink gegroeid en daardoor dreigt nu een voedseltekort. Staatsbosbeheer heeft de keus tussen bijvoeren of verplaatsten van de dieren. Er is gekozen voor het laatste. Dat schrijft boswachter Mikal Folkertsma in een boswachtersblog.

De 30 dieren die in het Oostvaardersveld blijven worden verplaatst binnen het gebied zelf. Ze gaan naar een ander deel waar meer voedsel te vinden is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel