Politieagent verdacht van uitgaansgeweld

MARKNESSE • Do 3 januari 2019 | 15:52 • Donderdag 3 januari 2019 | 15:52

Een politieagent uit Marknesse moet volgens het Openbaar Ministerie een boete van 400 euro betalen omdat hij verdacht wordt van mishandeling. Hij zou een man in elkaar geslagen hebben in een uitgaansgelegenheid in Kampen op 1 april vorig jaar.

Vrienden van de agent waren verwikkeld in een vechtpartij voor de deur van café Fatih in Kampen. Daarbij zou een collega-agent van de Marknessenaar in elkaar geslagen zijn. De verdachte vertelde dat hij terug het café in ging om zijn vriendin te halen. Maar daar zou hij een andere man in elkaar hebben geslagen en vervolgens zijn gevlucht.

Later werd hij door agenten uit Kampen klemgereden. De man zegt zelf uit noodweer gehandeld te hebben. Sinds het voorval staat de agent op non-actief. De man weet niet wat het korps doet als hij daadwerkelijk voor de mishandeling veroordeeld wordt.

Geen vertrouwen in politie
De rechters wilden weten waarom hij niet de hulp inschakelde van de al aanwezige agenten. De verdachte zei op dat moment te weinig vertrouwen te hebben in de politie. Volgens zijn advocaat werd één van de mogelijke daders van de vechtpartij buiten omhelsd door één van de Kamper agenten.

Opvallend was dat de verdachte op het politiebureau een speekseltest weigerde. Daarmee kan de politie vaststellen of iemand drugs heeft gebruikt. De verdachte ontkende iets gebruikt te hebben. Het vonnis volgt op 17 januari.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel