File voor het zwembad vanwege inzameling kerstbomen

URK • Do 3 januari 2019 | 17:59 • Donderdag 3 januari 2019 | 17:59

Bijna 3000 vrijkaartjes deelde zwembad 't Bun donderdag uit aan Urkers die een kerstboom of een zak met vuurwerkafval kwamen inleveren. Een jaarlijkse traditie op Urk, maar dit jaar liep het storm. "Onvoorstelbaar", vond Bert Schreuder van Zwembad 't Bun. Er werden twee keer zoveel kaartjes uitgedeeld als in andere jaren.

Traditie
De gemeente zamelt jaarlijks vuurwerkresten en oude kerstbomen in. Sinds een aantal jaar wordt daarvoor in ruil gratis toegang gegeven tot het zwembad. "Deze vuurwerkresten zijn schadelijk voor het milieu. Daarom is het belangrijk dat we het samen opruimen en zorgen voor een schone omgeving", schrijft de gemeente.

Van tevoren werden er door het zwembad 1500 vrijkaartjes gedrukt. "Maar daar waren we na 45 minuten doorheen en dan is er geen paniek maar dan moet je meteen naar een kopieerapparaat om er meer bij te maken", aldus Schreuder. De wachtrij liep daardoor op tot bijna een uur. Reden voor het grote succes zou volgens Schreuder het mooie weer kunnen zijn.

Volgend jaar weer
Volgend jaar wordt er gewoon weer een inzamelactie gehouden. Dan wordt de tijd waartussen het afval ingeleverd kan worden wel uitgebreid. "Misschien wordt het dan nog een groter succes", besluit Bert Schreuder van Zwembad 't Bun.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel