Erepenning voor Dirk Drogt

DRONTEN • Do 3 januari 2019 | 20:17 • Donderdag 3 januari 2019 | 20:17

Dirk Drogt is donderdagavond benoemd tot ereburger van de gemeente Dronten. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in de Meerpaal kreeg Drogt de erepenning uit handen van waarnemend burgemeester Ineke Bakker.

Drogt is bekend als voorzitter van de stichting 4 Mei Herdenking Dronten. Hij bekleedt die functie sinds 2015. Hij is de drijvende kracht achter de organisatie van de 4 mei-herdenking bij het Vliegersmonument op het Meerpaalplein. Daarvoor nodigen hij en de stichting al jaren de oud-airgunners uit. Vorig jaar waren er nog vier Britse boordschutters aanwezig.
Mede dankzij Drogt heeft Dronten zich verzekerd van langjarige medewerking van de Koninklijke Luchtmacht aan de jaarlijkse herdenking.

Vraagbaak
Drogt is verder vraagbaak voor de jonge en oude bezoekers van de Airgunnersroom in de Meerpaal. Daar worden diverse bijzondere voorwerpen en vliegtuigmodellen tentoongesteld, die airgunners sinds 1975 hebben geschonken als dank voor de gastvrijheid in Dronten.

Omroeper bij ASV Dronten
De Drontenaar krijgt de legpenning ook voor zijn inzet voor de taptoe, het optreden met showbands dat sinds 2012 weer op Bevrijdingsdag wordt opgevoerd. Ook is Drogt grensrechter en bestuurder bij ASV Dronten en is hij de omroeper op de sportvelden. Als geldcoach van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) adviseert hij mensen met financiële problemen.

Volkomen verrast
Dirk Drogt reageerde volkomen verrast. Hij was naar de Meerpaal gekomen om 'gewoon' de nieuwjaarsbijeenkomst bij te wonen. Familie en vrienden waren op de hoogte, maar Drogt had niets door gehad. Hij is blij met de waardering voor al het vrijwilligerswerk dat hij voor Dronten doet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel