Burgemeester Bouman: "Jaar vol uitdagingen"

NOORDOOSTPOLDER • Do 3 januari 2019 | 23:28 • Donderdag 3 januari 2019 | 23:28

Samenwerken, samenwerken, samenwerken. Daar gaat het volgens de nieuwe burgemeester Harald Bouman van Noordoostpolder in het nieuwe jaar om. Voor een gehoor van zo’n driehonderd belangstellenden hield hij donderdagavond in de grote zaal van ‘t Voorhuys in Emmeloord zijn eerste nieuwjaarsspeech.

Het nieuwe jaar wordt voor Bouman het jaar van de uitdagingen, bijvoorbeeld voor de medische zorg in Noordoostpolder. Ziekenhuizen moeten sluiten of afslanken en worden in hun voortbestaan bedreigd. Bouman: “Het wordt het jaar van de opbouw en samenwerking”. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft een zorgverkenner aangesteld die kijkt naar de toekomst van de zorg en dus kan de gemeente volgens Bouman niet achterblijven. “Dat schept verplichtingen. We moeten dat als gemeenten samen oppakken. Samen geeft kracht”.

Aanwezigen zijn positief over hun nieuwe burgemeester maar kijken de kat nog uit de boom. Ondernemer Marc Brunsmann: “Het blijft een nieuwjaarstoespraak die samenhangt van goede plannen en voornemens maar het gaat om de uitvoering”.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel