"Lagere belasting voor verenigingen en goede doelen"

NOORDOOSTPOLDER • Di 8 januari 2019 | 15:07 • Dinsdag 8 januari 2019 | 15:07

ChristenUnie-SGP in Noordoostpolder wil dat verenigingen en goede doelen minder belasting gaan betalen voor het pand dat ze gebruiken. Op dit moment betalen zij belasting op basis van het hogere tarief voor onroerendezaakbelasting (OZB). Dankzij een wetswijziging op 18 december in de Eerste Kamer kan nu een lager tarief worden geheven door gemeenten.

"Verenigingen hebben het vaak al moeilijk genoeg met beperkte financiën en het zoeken naar vrijwilligers", aldus fractievoorzitter Sjoerd de Boer. De CU-SGP wil met een onderzoek in beeld brengen wat het terugschroeven van dit tarief voor financiële voordelen heeft voor de organisaties en nadelen voor de gemeente. De OZB is namelijk een belangrijke inkomstenbron voor de gemeente.

De fractie wil dat de gemeenteraad nog voor de zomer beslist of het tarief wordt aangepast, zodat vanaf het belastingjaar 2020 de verlaging doorgevoerd kan worden.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel