Broodfabriek en omwonenden lijnrecht tegenover elkaar

EMMELOORD • Wo 9 januari 2019 | 17:05 • Woensdag 9 januari 2019 | 17:05

Bakkerij Goedhart en omwonenden in Emmeloord staan nog altijd lijnrecht tegenover elkaar. Dat zeggen de omwonenden die woensdagochtend met de bakkerij en de gemeente om tafel zaten om nader tot elkaar te komen. De bakkerij aan de Nijverheidstraat wil uitbreiden en dat betekent dat de gevel zes meter breder wordt. Daarnaast wil het bedrijf een aantal silo's plaatsen die volgens de bewoners hoger zijn dan toegestaan.

Overlast
Omwonenden vrezen voor luchtvervuiling en geluidsoverlast. Ook de metershoge silo's zijn een doorn in het oog. "De bakkerij en de gemeente blijven overtuigd dat ze volgens de regels hebben gehandeld, maar wij als bewoners zitten nog steeds met vraagtekens", laat omwonende Timo Bakker weten.

Juridische stappen
De bakkerij heeft toegezegd om binnen drie weken de zorgen van omwonenden weg te nemen. Wanneer dat nog geen duidelijk schept, dreigen omwonenden met juridische stappen. "Dan zullen we onze klacht indienen bij de bezwarencommissie om juridisch getoetst te worden. We zijn nu met de achterban bezig om dat te bespreken", aldus Bakker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel