Provincie lanceert website voor verkeer op de weg en het water

FLEVOLAND • Do 10 januari 2019 | 7:26 • Donderdag 10 januari 2019 | 7:26

Provincie Flevoland heeft donderdag een nieuwe website voor weggebruikers online gezet: flevowegen.nl. De site meldt onder andere werkzaamheden op alle provinciale wegen, fietspaden en vaarwegen. Ook opstoppingen na een ongeluk zijn te vinden op de site.

Stremmingen op de rijkswegen A6, A27 en N50 worden ook zoveel mogelijk meegenomen, zegt woordvoerster Monica Brouwer. Ze hoopt dat op den duur ook de gemeentelijke wegen op de site terug te vinden zijn.

Naast meldingen valt op de website ook te lezen welke infrastructuurprojecten er in de pijpleiding van de Provincie zitten en worden bij wegwerkzaamheden ook alternatieve routes aangeraden.

De Provincie biedt ook een nieuwe dienst aan met de site. Weggebruikers kunnen sms-meldingen instellen voor veelgebruikte routes. Ook kunnen ze zelf gevaarlijke situaties of mogelijke verbeteringen melden. "Het is belangrijk dat we samen zorgen dat de Flevolandse wegen veilig zijn", aldus Brouwer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • Jeroen

    Do 10 januari Donderdag 10 januari

  "Leuke" site. Als ik er op klik wordt deze geblokkeerd omdat hij als onveilig beschouwd wordt.

  reageer
 • Havenaar

    Do 10 januari Donderdag 10 januari

  Moet je straks van elke provincie en elke gemeente waar je doorheen reist apart de website gaan zoeken en bekijken. Regel dat nou gewoon even landelijk of nog beter, rechtstreeks met Google, TomTom en Garmin.

  reageer
 • Alexandros

    Zo 13 januari Zondag 13 januari

  Inderdaad. De overheid predikt nu twee tegengestelde dingen.
  - MAAS (Mobility As A Service): Hierbij kan iedereen die reist vanaf één dienst zien hoe die het meest efficiënt van A naar B kan middels alle vervoersmogelijkheden die er zijn (ook wel multimodaliteit geheten).
  - Gemeentes, provincie en Rijksoverheid die ieder met hun eigen appjes en websites te komen om weer wat ambtenaren blij te maken dat ze toch een prestigeproject op hun naam hebben weten kunnen zetten.

 • Bertus

    Do 10 januari Donderdag 10 januari

  Als de provincie gegevens aanlevert bij waze of googlemaps, hoeft hier geen alternatieve website voor gemaakt te worden. Jammer van het geld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert