Werkstraf voor vernielingen op station Oostvaarders

ALMERE • Vr 11 januari 2019 | 13:09 • Vrijdag 11 januari 2019 | 13:09

Een 18-jarige jongen uit Almere is vrijdag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 120 uur werkstraf omdat hij oudejaarsnacht op station Oostvaarders vernielingen heeft gepleegd. Vier vrienden van de Almeerder kregen 30 uur werkstraf opgelegd. Hun aandeel in de vernielingen was kleiner.

Het was volgens de officier van justitie "een enorme zooi" op het Almeerse station die nacht. Zelfs het treinverkeer moest worden stilgelegd. De jongens gooiden eerst met fietsen en trapten tegen de toegangspoortjes. Daarna werden een bloembak en ruiten van wachthokjes vernield op het perron.

In totaal vervolgt het OM zes jonge verdachten. De zaak tegen een 18-jarige Almeerder die volgens getuigen het grootste deel van de vernielingen lijkt te hebben gepleegd, werd op verzoek van zijn advocaat uitgesteld. De getuigen zagen al het geweld vanaf een balkon in hun woning.

Alle verdachten gaven toe dat ze tegen een poortje hebben getrapt of met een fiets hebben gegooid. Ze schamen zich allemaal voor hun domme en nutteloze gedrag. Zij ontkennen dat ze vernielingen op het perron hebben gepleegd. Daar zijn ook geen beelden gemaakt.

De rechter vindt de getuigenverklaringen overtuigend en nam de eis van de officier helemaal over. De jongens moeten de NS 9.000 euro schadevergoeding betalen. De zwaarst gestrafte Almeerder kondigde direct aan dat hij in hoger beroep gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel