Sportbedrijf wil snel schuld van SVL innen

LELYSTAD • Zo 13 januari 2019 | 19:33 • Zondag 13 januari 2019 | 19:33

Sportbedrijf Lelystad heeft een incassobureau ingeschakeld om zo snel mogelijk de schuld van 65.000 euro van voetbalvereniging SV Lelystad te innen. Dat bevestigt de directeur van het Sportbedrijf, Maurice Leeser. Zijn geduld met het 'passieve bestuur' van SVL is op; hij wil dat het financiële probleem deze zomer is opgelost.

De voorzitter van SVL, Kimberly Leonora, hekelt de rigide opstelling van Leeser en benadrukt dat het bestuur er 'alles aan doet om uit de rode cijfers te komen'. Het huidige bestuur van de voetbalclub zit volgens haar met een erfenis uit het verleden. "Ooit werd besloten een gebouw naast de kantine te bouwen voor onder meer kleedkamers en het wedstrijdsecretariaat. Dat zorgt voor maandlasten die wij al een tijdje niet kunnen dragen. Daarom willen wij een betalingsregeling, maar dat blijkt in de praktijk erg moeilijk te realiseren", aldus Leonora.

Volgens de clubvoorzitter gaat SVL in het eerste kwartaal van 2019 de huurschuld van de voetbalvelden (20.000 euro) volledig afbetalen. Voor het resterende bedrag wil het bestuur van de club proberen met het incassobureau afspraken te maken. Leeser onderkent de sociaal-maatschappelijke functie van de club en verwacht dat het bestuur haar verantwoordelijkheid neemt. Hij wil niet vooruitlopen op wat er gebeurt als beide partijen er niet uitkomen. "Ik denk dat de ernst van de situatie inmiddels wel is doorgedrongen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel