Politie pakt twee verdachten na grote zoektocht in De Erven

EMMELOORD • Ma 14 januari 2019 | 4:16 • Maandag 14 januari 2019 | 4:16

De politie heeft maandagmorgen vroeg na een woninginbraak in de Emmeloordse wijk De Erven twee Almeerders van 19 en 22 opgepakt. De inbraak werd kort na 02.00 uur ontdekt. De politie zette direct een grote zoektocht op naar de daders.

Diverse politiewagens, ook uit Friesland, reden door de wijk op zoek naar de inbrekers. Een uur lang vloog ook een politiehelikopter boven de wijk. Veel wijkbewoners werden wakker van het lawaai.

Agent trekt vuurwapen
De eerste verdachte werd in een steeg aangehouden met hulp van een politiehond. De tweede werd kort voor 07.00 uur aangetroffen in een auto aan de Kennemerlandlaan. De politie sloeg de zijruit in omdat de verdachte dreigde weg te rijden. Een agent hield de man onder schot. Een derde verdachte is nog voortvluchtig.

De inbraak vond plaats in een straat achter de Intratuin. In dit deel van De Erven is de afgelopen tijd geregeld ingebroken. De politie vraagt buurtbewoners die mogelijk camerabeelden hebben gemaakt, zich te melden. Ook zoekt de politie nog naar mogelijke buit die de inbrekers hebben weggegooid. Wie wat ziet, wordt gevraagd dat niet aan te raken vanwege het sporenonderzoek.

Later in de ochtend is uitgebreid sporenonderzoek gedaan in het huis waar was ingebroken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel