Gemeente gaat bouwers Oosterwold helpen met extra wegen

ALMERE • Wo 16 januari 2019 | 8:03 • Woensdag 16 januari 2019 | 8:03

De gemeente Almere gaat extra wegen aanleggen in de wijk Oosterwold. Oosterwold heeft als regel dat bewoners zelf alles moeten regelen in ruil voor een zeer lage grondprijs. Daaronder vallen bijvoorbeeld de riolering en de wegen.

Het regelen van een wegennetwerk blijkt nu te ingewikkeld. De aanlegkosten zijn te hoog en de groepen mensen, die moeten overleggen, zijn te groot. Dat kost veel tijd en leidt inmiddels tot ruzies.

Werner Brouwer, gebiedsregisseur van Oosterwold zegt: "Door Oosterwold heeft de gemeente een aantal grote wegen lopen. Ook wel polderwegen genoemd. Op sommige plekken liggen die vrij ver van elkaar. Als groepen mensen daarop aan willen sluiten, moeten zij best veel wegen zelf aanleggen."

Door het aanleggen van extra gemeentelijke wegen, worden de gebieden kleiner gemaakt. Binnen zo'n gebied moeten de bewoners nog wel hun eigen weg aanleggen om bij hun kavel te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel