Versierde afvalbakken moeten zwerfvuil tegengaan

EMMELOORD • Wo 16 januari 2019 | 12:19 • Woensdag 16 januari 2019 | 12:19

Leerlingen van het Emelwerda College in Emmeloord hebben woensdagochtend vier afvalbakken onthuld. Die staan op de route tussen de school en de supermarkten in het centrum, de zogenaamde snoeproute.

De bedoeling van de nieuwe bakken is om zwerfvuil tegen te gaan. De bakken zijn beschilderd met bijvoorbeeld zebraprint en een raket. Leerlingen van het Technasium hebben de bakken ontworpen. "Er is altijd veel afval op de route tussen de supermarkt en de school. We kregen als Technasium opdracht van de gemeente Noordoostpolder om hiermee aan de slag te gaan. De vier beste groepjes mochten een prullenbak schilderen", vertelt docent Annemarie de Zoeten - van Houwelingen.

'Eenvoudig, maar het werkt'
Volgens wethouder Anjo Simonse zal dit zeker helpen tegen het zwerfafval in de buurt. "We hebben jongeren gevraagd wat hen beweegt om hun afval in een prullenbak te gooien. En blijkbaar zit dat in heel eenvoudige dingen, zoals een leuke afbeelding. Dat trekt aan en dan gooien ze daar hun afval in."

Het afval dat in de bakken wordt ingezameld zal achteraf worden gescheiden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel