Een levensecht kunstwerk van je huisdier

ALMERE • Wo 16 januari 2019 | 13:11 • Woensdag 16 januari 2019 | 13:11

Kunstenares Ellen Hillers uit Almere maakt levensechte portretten van huisdieren. "De dieren hebben vaak een leuke uitdrukking. De emotie van zo'n dier vastleggen vind ik het leukst", vertelt ze. Normaal gesproken tekent Hillers bijvoorbeeld katten of honden na. Maar ook een kip behoort tot de mogelijkheden.

De kip van vrienden van Ellen Hillers is onlangs vijftien jaar geworden. "Die moet natuurlijk vereeuwigd worden!" vindt de kunstenares uit Almere. "Het is wel even wennen, veren in plaats van haren."

Kwestie van geduld

Eén van de eerste portretten die Hillers maakte was van haar eigen hond. "Bij hem heb ik echt ontdekt hoe je een dergelijk kunstwerk maakt, het is vooral ook een kwestie van veel geduld omdat ik werk in laagjes. Elk laagje maakt het werk realistischer."

Hillers heeft al veel werk gemaakt. "Als dieren bijvoorbeeld doodgaan willen mensen vaak nog iets moois van ze hebben. Een echte tekening is dan toch meer bijzonder dan een foto."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel