Anderhalf miljoen voor duurzaam OV

FLEVOLAND • Wo 16 januari 2019 | 23:31 • Woensdag 16 januari 2019 | 23:31

Flevoland gaat 1,5 miljoen euro uittrekken om het openbaar vervoer te verduurzamen. De provincie wil, sneller dan landelijk is afgesproken, de CO2 en fijnstofuitstoot terugdringen. Die stoffen zijn slecht voor het klimaat en de volksgezondheid.

Het geld wordt besteed aan de aanleg van ondergrondse laadinfrastructuur. Dat zijn oplaadpunten voor elektrische bussen. PvdA-gedeputeerde Jop Fackeldey gaf woensdagavond in de commissie economie antwoord op vragen over de noodzaakinvestering in die verduurzaming van het openbaar vervoer. Want waarom moet de provincie daarin investeren? Fackeldey: "Als je met elektrische bussen wil gaan rijden, moet je die ook kunnen opladen. De provincie vindt dat we dat niet aan de vervoerder moeten overlaten".

De gedeputeerde kon nog geen antwoord geven op de vraag waar de oplaadpunten komen. "In ieder geval één bij Lelystad", zei hij. Voor die omgeving is sowieso afgesproken dat de uitstoot moet worden teruggedrongen. Fackeldey: "Pas als de vervoerder zijn plan heeft gemaakt, kunnen we kijken waar oplaadpunten handig zijn".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel