Verdacht pakket Leerlinggarage blijkt nepexplosief

ALMERE • Do 17 januari 2019 | 8:59 • Donderdag 17 januari 2019 | 8:59

In de Leerlinggarage in het centrum van Almere is donderdagmorgen een nepexplosief gevonden. De parkeergarage en het Leerlinghof werden een paar uur afgesloten voor het onderzoek.

Donderdagochtend rond half negen deed een bedrijf aan het Leerlinghof bij de politie melding van een verdacht pakketje in een auto. De politie en de Explosieven Opruimingsdienst onderzochten of het om een explosief ging. Ook de brandweer en een ambulance waren aanwezig.

Toen bleek dat het een onschuldig object was, trokken de hulpdiensten zich weer terug. De politie laat weten dat het onderzoek afgerond is, maar wil niks zeggen over hoe het nepexplosief eruit zag.

De Leerlinggarage ligt aan de Leerlinghof. Dat ligt achter de Spoordreef, waar vroeger het postkantoor zat. Vlakbij zitten ook woonzorgcentrum de Kiekendief en kerkcentrum De Lichtboog. De garage heeft een bovendek en een verdieping onder de grond.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel