Geen nieuwe hondenkaart, wel borden

ALMERE • Di 22 januari 2019 | 12:31 • Dinsdag 22 januari 2019 | 12:31

De gemeente Almere gaat met borden aangeven waar honden los mogen lopen en waar het verboden is voor honden, zoals bij kinderspeelplaatsen. Almere ziet af van het aanpassen van de bestaande hondenkaart.

De gemeente legde in 2017 in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) vast dat mensen bij het uitlaten ervoor moeten zorgen dat hun hond is aangelijnd. Ook moeten de drollen worden opgeruimd. Daarvoor moeten Almeerders zelf poepzakjes meenemen. Vervolgens leek het de gemeente een goed idee om de hondenkaart te vernieuwen. Daarop staat aangegeven waar honden mogen worden uitgelaten, waar honden los mogen lopen en waar hondenpoep toch niet hoeft te worden opgeruimd.

Meer dan 300 mensen reageerden op het conceptplan van de nieuwe hondenkaart. De gemeente concludeert daaruit nu dat veel mensen de hondenkaart helemaal niet kennen en er veel onduidelijkheid bestaat. Het lijkt de gemeente daarom beter om de regels met borden duidelijk te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel