Fietsenactie voor kinderen uit minimagezinnen

ALMERE • Wo 23 januari 2019 | 18:53 • Woensdag 23 januari 2019 | 18:53

Almeerder Sander Heijmen knapt gedoneerde oude kinderfietsen op en zorgt dat ze bij minimagezinnen terechtkomen. Kinderen uit deze gezinnen hebben niet altijd een fiets, omdat die te veel geld kost.

De kinderfietsactie is in december begonnen en blijkt een groot succes te zijn. Werd er eerst één fiets per week weggegeven, nu zijn dat er soms drie per dag. "Ik rij met een busje door heel Almere om de fietsen op te halen", vertelt Heijmen. "En we krijgen niet alleen maar barrels. Sommige fietsen gebruiken we voor onderdelen, andere fietsen zijn al in orde."

De Almeerder is op zoek naar sponsors, want tot nu toe betaalde hij veel uit eigen zak. "Dan heb ik het over de aanschaf van een fietsbel of ander accessoire." Voor de kinderfietsactie werkt hij samen met stichting Freecycling. Die verloot onder haar leden de fietsen. "Ik kan namelijk niet om bewijzen vragen of iemand een uitkering heeft. Daar zorgt de stichting voor."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel