Zorgcomplex in Lelycentre gaat 'De Lely' heten

LELYSTAD • Wo 23 januari 2019 | 21:23 • Woensdag 23 januari 2019 | 21:23

Het complex met de 38 nieuwe zorgappartementen die in 't Lelycentre in Lelystad komt, gaat 'De Lely' heten. Dat meldt een woordvoerder van Woonzorg Flevoland. De naam werd woensdagmiddag officieel onthuld.

Lelystedelingen werden onder meer via Facebook opgeroepen om een naam in te dienen voor het gebouw. Ontwikkelaar Coresta mocht de uiteindelijke winnaar kiezen. Het bedrijf koos voor 'De Lely' omdat het een link heeft met het Lelycentre en de grondlegger van de Zuiderzeewerken Cornelis Lely.

Daarnaast wilde het bedrijf graag een bloem verwerken in de naam. "Lely is dan weliswaar gespeld met een 'y', maar je kunt lelie er wel uithalen", aldus de woordvoerder. In totaal werden ongeveer 30 namen ingestuurd. De bedenker van 'De Lely', Martine van Os, kreeg een dinercheque.

De appartementen komen in het gebouw waar voorheen het kantoor van de Flevolandse Drinkwatermaatschappij, Multicopy en kringloop Happy Home zaten. Begin volgend jaar worden de woningen opgeleverd. Op dit moment zijn er al 100 aanmeldingen voor de zorgappartementen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel