Pin-ups doen mee aan wedstrijd: 'Sexy, maar niet ordinair'

FLEVOLAND • Zo 27 januari 2019 | 17:28 • Zondag 27 januari 2019 | 17:28

In het Overijsselse Dalfsen hebben zondag een aantal Flevolandse pin-ups meegedaan aan de voorronde van de Benelux Pin-up-wedstrijd.

Bij pin-up staat het model uit de jaren 50 centraal: vrouwelijk, aantrekkelijk en niet graatmager. "Het maakt niet uit welke maat je hebt", vertelt de Almeerse deelnemer Sylvana Arendse. "Of je nu dik, dun, lang of kort bent, iedereen hoort erbij."

De Almeerse Marjelle Verhoef is in het dagelijks leven stewardess maar heeft naast het uniform ook een voorliefde voor de kleurrijke jaren-50-stijl. "Je draagt als stewardess ook hakken, mooie rok, haren in de knot, nagels en lippen gedaan. Van daaruit is ook mijn passie gekomen voor de pin-up-scene", zegt Verhoef. "Het is sexy, maar niet ordinair."

Las Vegas
Bij de wedstrijd wordt gelet op uiterlijk, maar ook op het verhaal dat de deelnemers aan de jury vertellen. Wie uiteindelijk de beste van de Benelux is, mag in Las Vegas aan de internationale wedstrijd meedoen.

De wedstrijd in Dalfsen is toch vooral een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te zien, vindt organisator Vivian Kramer gezegd Freher. "Je ontmoet allemaal mensen hier met dezelfde passie en dat is misschien nog wel belangrijker dan de wedstrijd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel