Kunstenaars Vereniging Flevoland bestaat 30 jaar

ALMERE • Ma 28 januari 2019 | 20:33 • Maandag 28 januari 2019 | 20:33

De Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) bestaat 30 jaar. Speciaal voor het jubileum is er een expositie met werk van alle leden in Gezondheidscentrum de Archipel in Almere. Hierbij proberen de creatievelingen antwoord te geven op vragen als: wat is kunst eigenlijk of hoe ziet een kunstenaar eruit? Omroep Flevoland stelt enkele kunstenaars aan je voor.

"Ik vind dat je een kunstenaar wel kunt herkennen", vertelt kunstenares Linde Gadellaa uit Almere. "Je ziet toch dat kleding net wat anders zit of dat ze iets aparts met hun haar hebben gedaan."

"Samen kijken naar kunst, samen kunst lelijk vinden of natuurlijk het liefst mooi en inspiratievol"

— Linde Gadellaa-Kunstenaars Vereniging Flevoland

Vreemde creaties
Gadellaa heeft zelf net het boek "Daar waar de echo weerkaatst" gepresenteerd. In het boek staan afbeeldingen die Gadellaa met fototechnieken maakte. De begeleidende teksten zijn van andere kunstenaars. Het zijn bevreemdende creaties. "Toen ik in de donkere kamer bezig was met de afbeeldingen ontdekte ik dat ze sprookjesachtig waren. Dat er een verhaal bij hoorde. Het verhaal kende ik alleen nog niet dus ik ging op zoek bij andere kunstenaars", zegt Gadellaa.

Naast het samenwerken met kunstenaars vindt Gadellaa het vooral erg mooi om mensen samen te brengen bij kunst. "Samen kijken naar kunst, samen kunst lelijk vinden of natuurlijk het liefst mooi en inspiratievol", aldus Gadellaa.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel