Koningsdag en intocht Sinterklaas op losse schroeven

DRONTEN • Ma 28 januari 2019 | 23:12 • Maandag 28 januari 2019 | 23:12

Het is twijfelachtig of de viering van Koningsdag en de intocht van Sinterklaas in Dronten dit jaar door kunnen gaan. Dat schrijft de stichting STADronten aan de gemeenteraad. De ondernemers in winkelcentrum Suydersee hebben hun financiële bijdrage aan beide evenementen per direct stopgezet.

De winkeliers worden vertegenwoordigd door stichting DOES. Deze stichting steunde beide evenementen tot vorig jaar vanuit de opbrengst van de reclamebelasting. Zowel de viering van Koningsdag als de Sinterklaasintocht werden gesponsord met 3250 euro.

Tegenvallende opbrengsten
DOES meldt dat de opbrengsten van de reclamebelasting zwaar tegenvallen. In de brief aan de evenementenstichting schrijven de winkeliers: "De gemeente is helaas niet bereid het ontstane tekort voor ons op te vangen. Wij kunnen dan ook niet anders dan u berichten dat wij voor 2019 vanwege een tekort aan financiële middelen genoodzaakt zijn de bijdrage aan uw stichting te beëindigen."

Onaangename verrassing
STADronten omschrijft de brief als 'Een onaangename verrassing.' De stichting was al volop bezig met de voorbereidingen voor Koningsdag en Sinterklaas. "We zijn genoodzaakt om de organisatie hiervan per direct te heroverwegen vanwege het gat in onze begroting dat is ontstaan."

De hoop is nu gevestigd op de gemeente. STADronten wil graag met de gemeente praten om te kijken wat nog mogelijk is. "Zonder de financiële bijdrage van DOES is het doorgaan van beide evenementen uiterst onzeker, zo niet onmogelijk." De stichting wijst er op dat juist de winkeliers profiteren van de drukte die in het centrum ontstaat vanwege beide evenementen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel