Leerlingen spelen 'provinciespel' om politiek te begrijpen

FLEVOLAND • Do 31 januari 2019 | 13:17 • Donderdag 31 januari 2019 | 13:17

Leerlingen van het ROC Flevoland speelden donderdagochtend het provinciespel. De Statenzaal van het provinciehuis werd gebruikt als spelbord. Het idee is van ProDemos ‘Huis voor democratie en rechtsstaat'. Het plan is om leerlingen op deze manier uitleg te geven over politiek.

Het spel bestaat uit een grote landkaart van Flevoland met verschillende spelblokken eromheen. Op die blokken staan afbeeldingen van voorzieningen, zoals wegen, bruggen en treinen. De leerlingen vormen politieke partijen en gaan met elkaar in debat, net als echte Statenleden proberen ze hun plannen door te voeren.

Volgens ProDemos-directeur Eddy Habben Jansen is het belangrijk om leerlingen uitleg te geven over politiek. "Ik denk dat het heel belangrijk is om een beetje gevoel te krijgen hoe democratie werkt. Dat het soms een beetje ingewikkeld is, maar dat het ook goed is om tijd te nemen voor beslissingen."

ProDemos organiseert cursussen en andere activiteiten om uit te leggen wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat. Ook besteden ze aandacht aan wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel