Indonesië en Thailand komen op de Floriade

ALMERE • Do 31 januari 2019 | 20:52 • Donderdag 31 januari 2019 | 20:52

Indonesië en Thailand komen naar de Floriade in 2022. De landen hebben donderdag hun officiële deelname aangekondigd. In welke vorm dat is, is nog onduidelijk. De Floriade BV gaat nu gesprekken voeren of de landen een paviljoen bouwen of op een andere manier in het arboretum terechtkomen.

Het arboretum vormt het hart van de Floriade. In 27 vakken van A tot en met Z, komen planten te staan die beginnen met een van die letters. Het idee is dat de landen zich verbinden aan een letter en de daarbij horende beplanting.

Al eerder heeft Qatar aangegeven naar de Floriade te komen. Het land organiseert een jaar voor de Almeerse Floriade een eigen Floriade. Omdat eigenlijk niet mag heeft Qatar flink geld op tafel gelegd om Almere te compenseren. Het bouwt zelf in Almere een paviljoen van 3 miljoen euro. Het geeft ontwikkelingslanden ook 2 miljoen om naar Nederland te komen. En verder krijgt Nederland 2 miljoen om in 2021 in Qatar een paviljoen te hebben.

Jorritsma
Met de bevestiging van Thailand en Indonesië wordt het eerste resultaat van de Almeerse oud-burgemeester Annemarie Jorritsma zichtbaar. Zij is commissaris-generaal van de Nederlandse overheid voor de Floriade. Enkel een land mag andere landen uitnodigen om naar een Floriade te komen. De Floriade-organisatie zegt dat er de komende tijd met meer landen wordt gesproken en dat ze met sommige landen vergevorderd zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel