Zorgboerderij Groeizaam zelfstandig verder

EMMELOORD • Do 31 januari 2019 | 21:34 • Donderdag 31 januari 2019 | 21:34

Zorgboerderij Groeizaam aan de Pilotenweg in Emmeloord gaat zelfstandig verder. Zorginstelling Triade bood sinds 1999 op de boerderij werk aan mensen met een zorgvraag. Groeizaam wordt nu overgenomen door zorgboer Marc van Niekerk en zijn vrouw Sanne die de vestiging al geruime tijd runnen.

Cliënten van Triade helpen op de zorgboerderij bij het verbouwen van de producten. Deze worden vervolgens te koop aangeboden in de eigen winkel die ook deels door mensen met een zorgvraag wordt bemand.

Adviseurs van de KNHM foundation hebben geholpen bij de overname. Triade wil zich meer concentreren op de echte zorgtaken en heeft daarom de afgelopen tijd al meer bedrijven afgestoten waar cliënten werkzaam waren. Bierbrouwerij Praght in Dronten is bijvoorbeeld al sinds 2017 een zelfstandig bedrijf.

Weinig veranderingen
Voor de medewerkers van Groeizaam verandert er weinig. Marc en Sanne blijven op de boerderij de gebruikelijke zorg leveren en zullen de biologische tuinbouw en winkel voortzetten. De samenwerking met Triade, en andere zorginstellingen, blijft voortbestaan. Ook de verbonden vriendenstichting De Boerderij blijft een relatie houden. Net als voorheen zullen zij zich inzetten voor het welzijn van de cliënten die op de boerderij werken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel