Kavelprijs Oosterwold bijna verdubbeld

ALMERE • Ma 4 februari 2019 | 16:49 • Maandag 4 februari 2019 | 16:49

De kavelprijzen in de Almeerse wijk Oosterwold zijn per direct bijna verdubbeld. De marktwaarde van een kavel van één vierkante meter met woonbestemming is gestegen van 42 naar 74 euro. Dat heeft de gemeente Almere bekendgemaakt.

Het is de tweede keer binnen drie jaar tijd dat de gemeente Almere de waarde van de grond verhoogt. De eerste kopers waren minder dan 30 euro per vierkante meter kwijt. Sindsdien is de marktwaarde met 174 procent gestegen. Volgens de gemeente is 74 euro een marktconforme prijs.

Verrassing
De prijsverhoging komt als een verrassing en betekent voor honderden initiatiefnemers in Oosterwold dat hun grondaankoop met 75 procent duurder is geworden. Mensen met een intentieverklaring, die hebben getekend voor een lap grond, moeten binnen een bepaalde termijn het papierwerk rond hebben, anders wordt hun vierkantemeterprijs verhoogd naar 74 euro.

Veel goedkoper dan in de rest van Almere
In Oosterwold is de bouwgrond overigens fors goedkoper dan in de rest van Almere, waar kopers per vierkante meter honderden euro's duurder uit zijn. In Oosterwold moeten de eigenaren wel zelf wegen en riolering aanleggen. Ook mag niet iedere vierkante meter volgebouwd worden. Slechts 12,5% van de bouwgrond is voor gebouwen, de rest is voor groen en wateropvang.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel