Fraudeur wil miljoen terugverdienen met massages

ALMERE • Ma 4 februari 2019 | 18:03 • Maandag 4 februari 2019 | 18:03

Een man uit Almere die in acht jaar tijd als financieel manager ruim een miljoen euro achterover drukte bij uitvaartorganisatie Yarden, wil masseur worden om dat geld terug te kunnen betalen. Daarvoor moet zijn celstraf wel wat omlaag, bepleitte hij maandag voor het gerechtshof.

De man boekte veelvuldig geld van de rekening van Yarden over naar zijn privérekening. Hij gaf het uit aan allerlei luxe goederen, waaronder een dure auto, een paard, een dj-set, kleding en vakanties naar Thailand. Ook liet hij zijn huis verbouwen en gaf hij 'een bruiloft die mijn vrouw nooit zou vergeten'. Inmiddels zijn ze weer gescheiden.

'Te hoge straf'
De rechtbank in Lelystad legde hem in juli vorig jaar een onvoorwaardelijke celstraf van twee jaar op. De Almeerder ging in hoger beroep omdat hij dat te lang vindt. "Ik verdien het om te zitten, maar wil graag beginnen met terugbetalen." De man krijgt nu een uitkering en betaalt maandelijks 400 euro terug aan Yarden. Hij heeft zo nu 4500 euro terugbetaald van de gestolen één miljoen.

'Handen dichtknijpen'
Het Openbaar Ministerie wil absoluut niet onder de opgelegde straf gaan. "U mag uw handen nog dichtknijpen", beet de advocaat-generaal de man toe. Het hof stelde dat de rechtbank zorgvuldig tot het vonnis is gekomen. Twee jaar cel zou ook een gangbare straf zijn bij een dergelijke fraude. De straf zou in hoger beroep zelfs hoger kunnen uitvallen. "Appelleren is ook riskeren", aldus de rechter.

Massageopleiding bij ex-vrouw
De ex-werknemer van Yarden zegt dat hij in afwachting van zijn straf een massageopleiding volgt. "Ik doe nu aan yoga en mediteer. Materiële zaken interesseren mij niet meer. Ik haal de vreugde van het leven uit andere zaken." De man woont nog in één huis met zijn ex-vrouw, bij wie hij de massageopleiding volgt. Voor de studie vloog hij 'op haar kosten' onlangs naar Kiev. "De kwaliteit van de opleidingen in Nederland is niet goed genoeg."

Het hof doet op 18 februari uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel