'Het is hout waar licht doorheen kan'

LELYSTAD • Di 5 februari 2019 | 21:01 • Dinsdag 5 februari 2019 | 21:01

Holland Composites in Lelystad heeft naar eigen zeggen een wereldprimeur. Het bedrijf heeft een procedé ontwikkeld om hout te verwerken in platen composiet. Volgens Mark Hoff zijn ze daarmee het eerste bedrijf ter wereld dat panelen kan maken van doorzichtig hout.

De panelen kunnen binnenshuis worden gebruikt als tussenwand. Maar de platen zijn ook geschikt om buitenshuis te worden gebruikt als gevelbeplating. Het zijn volgens het bedrijf vooral architecten en projectontwikkelaars die het materiaal kunnen gebruiken. "De kans dat dit ooit in de bouwmarkt komt te liggen, is nul", zegt Hoff. Holland Composites heeft het product bedacht, omdat klanten vroegen om sterk en onderhoudsarm bouwmateriaal met een natuurlijke uitstraling.

In de panelen is een flinterdunne houtlaag verwerkt in lagen composiet. Zo ontstaat een licht en keihard materiaal dat eruit ziet als lichtdoorlatend fineer. Holland Composites verwacht dat het materiaal wereldwijd goed aan zal slaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel