Vrouw in de Media Award Flevoland naar Irene Korting

DRONTEN • Wo 6 februari 2019 | 11:01 • Woensdag 6 februari 2019 | 11:01

De Dronter wethouder Irene Korting heeft de Vrouw in de Media Award 2018 voor Flevoland gewonnen. Ze kreeg het bijbehorende beeldje woensdag live in Dit is Flevoland uit handen van Marga Miltenburg, één van de initiatiefnemers. Het beeld is gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt uit Zeewolde.

Korting heeft zich vorig jaar volgens 22% van de Flevolandse stemmers het beste geprofileerd in de regionale media. Ze viel op door daadkracht, gedrevenheid en een luisterend oor voor de burgers, aldus Van Miltenburg. Naima Amdaouech van sportschool Punchclub werd tweede met 20% van de stemmen, gevolgd voor Patricia Smit, de Sterkste vrouw van Nederland, met 14%.

De Vrouw in de Media Award moet vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar te zijn in de media. De regionale prijs is onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Award. De landelijke prijs wordt op 11 februari uitgereikt door minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Vorig jaar ging de regionale award naar Mitra La Grand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel