Brandweerkorpsen krijgen modernere tankautospuiten

FLEVOLAND • Wo 6 februari 2019 | 14:42 • Woensdag 6 februari 2019 | 14:42

De brandweerkorpsen in Lelystad en Almere krijgen volgende maand zes nieuwe tankspuitwagens. Lelystad krijgt er twee bij, Almere vier. De wagens hebben een grotere tank en zijn compacter. Daarnaast kan er met schuim en lage druk geblust worden.

Volgens brandweerwoordvoerder Veenstra zijn de auto's een logisch gevolg van ontwikkelingen in de brandbestrijding. De hogedrukspuit die op de huidige wagens te vinden is, verdwijnt. "Uit onderzoeken is gebleken dat je met lage druk veel beter kunt blussen. En in sommige gevallen werkt schuim beter om de vlammen te doven. Dan heeft het natuurlijk geen zin om de hogedrukspuit op de wagens te houden."

Dat de wagens compacter zijn, komt ook goed uit, vertelt Veenstra. "Dat maakt het makkelijker om te manoeuvreren in stedelijke gebieden." Een aantal van de tankspuitauto's die de korpsen nu gebruiken, zijn afgeschreven. De overige wagens gaan naar andere posten binnen Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel